Rabarbermuffins

De første spæde rabarbere er så småt ved at finde vej til hylderne i de velassorterede supermarkeder og hos de gode grønthandlere, og der findes næsten ikke et bedre forårstegn, lige bortset fra alle de andre skønne, spæde grønsager. Rabarberen er faktisk hverken en frugt eller en grønsag, men rent faktisk en staude.

Skidt med, hvad den egentlig er for én – hovedsagen er, at den er fantastisk. Den er meget alsidig og kan bruges både i det søde og i det salte køkken. RabarbermuffinsSyrlig-søde bidder af mums 🙂

I dag skal den bruges i det søde køkken, for du skal have en lækker opskrift på rabarber muffins med sød makron. En opskrift som jeg er blevet ret glad for. Det er ikke en af mine egne, desværre. Den stammer fra Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdals dejlige bog “Forårsfristelser”, men jeg kan jo godt dele den med dig, hvis du ikke selv har bogen. Det kan jo være, at du fik lyst til at eje den, når du først prøver disse lækkerbiskner 🙂 Jeg har, som altid, tilpasset opskriften en smule, så den er lidt mere “mig-agtig” 😉

Til 12 store og svampede muffins skal du bruge:

100 g stuetempereret smør af den gode slags

125 g rørsukker + 2 spsk. rørsukker

1 stor spsk. vaniliesukker – altså 1 spsk. med en top på 😉

2 store æg fra en glad og veltilpas høne

1 dl mælk fra en sød ko

150 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

100 g makroner

125 g fintsnittet rabarber – hvis du ikke kan skaffe friske og du tilfældigvis har nogle frosne i fryseren fra sidste år, så kan de også bruges. De skal bare tøes op først.

Tænd ovnen på 175 grader – som altid er varmluft fy, fy, når du bager. Så brug almindelig ovn.

Kom smør, 125 g rørsukker og det søde vaniliesukker op i en mellemstor skål eller i skålen til din køkkenmaskine. Pisk det godt sammen til det er blødt og luftigt. Pisk æggene i – et ad gangen. Rør mælken ned i blandingen.

Kom hvedemel og bagepulver i en anden skål og sigt det ned til smør-sukker-ægge-mælkeblandingen. Vend dejen sammen.

Put makronerne i en frostpose og bind en knude. Giv posen lidt bank med en kagerulle, så makronerne bliver knust. De skal ikke pulveriseres, så du skal ikke være sur, når du gør det eller lade din bomstærke kæreste gøre det 😉 Det skal være en fin blanding af knust og stykker.

Vend forsigtigt de knuste makroner ned i dejen.

Fordel dejen i 12 store muffinforme. De bliver ikke helt fyldt, men bare rolig; når de bliver bagt, hæver dejen op til kanten og de bliver helt perfekte.

Sæt kagerne på en bageplade.

Hvis du bruger frosne rabarber, skal du dræne væsken fra dem; bare hæld eventuel væske ud af skålen, de ligger i.

Vend rabarberne, friske eller optøet, med de sidste 2 spsk. rørsukker og fordel rabarberne på de 12 muffins. Tryk dem gerne lidt ned i dejen, så bliver de ikke tørre og den syrlige smag af rabarber trænger ud i den søde dej.

Bag de fine muffins midt i ovnen i cirka 20 minutter. Du kan tjekke efter med en kødnål om, de er gennembagt. hvis der sidder dej ved nålen, så skal de have et par minutter mere.RabarbermuffinsForårsbebuder med skøn smag

Tag de fine muffins ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist til de er let lune.

De smager allerbedst nybagte og gerne lidt lune. De får en dejlig sprød overflade fra makronerne og rabarberne giver en skøn syrlighed til den søde kage. De passer perfekt til en kop god the 🙂 RabarbermuffinsFristende lækker muffin med sprød top og lækkert indre, mmmhhh 🙂

Kæresten og jeg spiste et par stykker eller tre hver da de var nybagte og vi spiste de sidste dagen efter. På andendagen mister de lidt af deres sprødhed på toppen, men de smager stadig godt. Dog vil jeg helt klart anbefale at spise dem samme dag, som de er bagt. Så smager de aller-allerbedst; en sød lille syrlig bid af himlen 🙂  



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.