1 års fødselsdag – lagkage med banan

Hip, hip hurraaaa 🙂 🙂 I dag fejrer jeg 1 års fødselsdag. La Dolce Vita har i dag eksisteret i 1 år og det er helt fantastisk 🙂Blogiversary Fødselsdagslagkage af den bedste slags 😀

I løbet af det sidste år, fra mit første indlæg for præcis et år siden og til i dag har jeg delt mange tanker, opskrifter og små historier med dig. Faktisk er det blevet til næsten 200 opskrifter på 1 år og det er helt overvældende.

Jeg har afprøvet mange nye ting, men jeg har også delt de sikre klassikere med dig.

I efteråret 2013 havde jeg mit første og bedste tema til dato; simremad. Jeg lavede simremad hver søndag i tre måneder og du fik opskrifter på alt fra braiserede svinekæber, pulled chicken, langtidsstegt oksefilet, ragu alla bolognese, og mange andre lækre opskrifter. Det var et udfordrende tema, men også helt fantastisk delikat 🙂

I januar i år lavede jeg et nyt tema, mad på budget. Jeg brugte Jamie Olivers nyeste kogebog; Spar med Jamie, som inspiration, men jeg fandt også på nye spændende opskrifter og du fik en del gode råd til, hvordan du kan lave mad på et budget. Temaet blev desværre aldrig afsluttet, da jeg pludselig blev alvorligt syg og i en hel måned, var der stille herinde. Det er der ikke længere; min glæde og lyst til at lave mad er så småt på vej tilbage og jeg deler den atter gladelig med dig 🙂

For at finde lidt nyt inspiration og fordi både kæresten og jeg trænger til det, så rejser vi snart på en laaang ferie. Vi skal ud og opleve Østens mysterier i tre skønne uger. Rejsen har været planlagt længe og for hver dag er glæden og forventningen vokset. Nu er det så tæt på, at vi er gået fra at tælle måneder, til uger, til dage, og nu til timer 🙂 Så vi rejser faktisk lige om straks 🙂

Jeg har forberedt en masse lækre opskrifter til dig, så du skal ikke bekymre dig om, at der bliver stille herinde på La Dolce Vita. Bare rolig – du kan roligt blive ved med at kigge forbi og læse med. Jeg er også helt sikker på, at jeg vil dele mine oplevelser i Østen med dig undervejs på vores rejse.

Jeg glæder mig til ny mad-inspiration, kokkeskole, varme og solskin 🙂 Men indtil da, vil jeg fejre La Dolce Vitas første år med dig 🙂

Jeg ved, at der et nyt tema på vej og helt imod den tendens, der er i vores samfund med det store sundhedsfokus, så har jeg faktisk, inspireret af gåsebrystet til kærestens fødselsdag, tænkt på at lave et klassisk tema; klassiske danske konditorkager. Hvad synes du om det? 

For at blive i ånden med klassiske danske konditorkager, hvor du sikkert tænker: “Jubiiii flødekager 😀 “, så skal du i dag have opskriften på en af mine yndlings lagkager; lagkage med banan.Lagkage med bananLagkage med hemmeligt fyld 🙂

Denne lagkage fik jeg første gang som stor pige hos min bedste veninde til hendes 12 års fødselsdag. Min mor lavede og laver stadig de lækreste lagkager, men denne variant havde jeg aldrig smagt før. Jeg kan tydeligt huske, at jeg tog et lille stykke, for det kunne jo være, at jeg ikke kunne lide den, men efter to bidder var jeg solgt og jeg måtte pænt bede om et stykke mere og opskriften. Jeg tog opskriften med hjem og min søde mor lavede den til min næste fødselsdag til mig og min familie var lige så solgt, som jeg var 🙂 Min mor og jeg har siden videreudviklet opskriften og lavet en variant, der inkluderer kiwi og det kan være, at jeg deler den opskrift med dig en dag også, hvem ved 😉

Til 1 stor lagkage til cirka 8-10 personer skal du bruge:

1 portion lagkagecreme – jeg bruger samme creme til min lagkage, som til mit gåsebryst

3 lagkagebunde – i dag har jeg lavet bunde af roulade dej og det fungerer fint.

3-4 modne bananer

1 cremefine til piskning

Glasur med usødet kakao – det er vigtigt for smagen, at du laver en glasur med usødet kakao og ikke bare en hvid glasur, ellers får du ikke den lækre smagskombination, som gør denne kage så lækker

Evt. en smule ufortyndet saft til at dryppe bundene med

Læg en lagkagebund på et fint lagkagefad. Dryp bunden med en smule ufortyndet saft, jeg brugte hyldeblomstdrik og kun et par dråber. Fordel halvdelen af cremen på bunden og smør den næsten ud til kanten. Den skal ikke helt ud til kanten, for når du så lægger næste bund, løber det ud på fadet og det duer ikke.

Skær bananerne i tynde skiver og fordel 1½-2 banan ovenpå cremen. Læg den næste bund på og gentag; dryp med lidt saft, creme på og så bananer. Læg den sidste bund på og klem forsigtigt ned på bundene, så kagen samler sig.

Sæt kagen i køleskabet, gerne til dagen efter, men minimum 6-8 timer. Jo længere tid den står på køl, jo mere lækker en konsistens får den og den vil også hænge bedre sammen, når du skærer den ud.

Lige før servering pisker du cremefinen til skum – det tager lidt lang tid, fordi fedtindholdet faktisk er meget mindre i cremefine til piskning i forhold til fløde. Du kan måske få en anden til at piske cremefinen og så kan du lave glasuren imens 🙂

Lav en traditionel glasur af flormelis, usødet kakao og lidt vand. Du skal lave en relativ stor mængde, da hele overfladen på kagen skal dækkes af glasur. Glasuren må ikke være for tynd, for så løber den af kagen. 

Når du har smurt glasuren ud, kommer du den piskede cremefine i en sprøjtepose med en stjernetylle og pynter siderne af kagen med den. Jeg er ikke selv super god til at pynte lagkager, men jo flere jeg pynter, jo bedre bliver jeg. Øvelse gør mester du ved 😉Lagkage med banan

Sæt kagen på køl til den skal serveres eller nyd den med det samme.

Smagen er helt fantastisk. Kagen er sød og lækker. Den skønne kombination af den lækre kagecreme med de modne bananer bliver perfekt afrundet af den mørke kakaoglasur. Absolut en favorit lagkage og perfekt til at fejre La Dolce Vitas 1 års fødselsdag, eller som det også hedder; Blogiversary 😀

Aftensmaden i aften er i øvrigt den mest sete/læste ret her på La Dolce Vita: Pulled chicken 😀 FødselsdagslagkageHappy blogiversary La Dolce Vita 😀Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.