Havedag er lig med hyggedag

Solen skinner, fuglene synger og temperaturen begynder lige så stille at nærme sig en helt okay forårsdag. Når vejret arter sig så fint, så kan jeg simpelthen ikke holde mig væk fra mine krukker og planter udenfor. Så formiddagen er brugt i solen med at lægge kartofler – jeg glæder mig allerede til de første er klar til at spise, der er ikke noget bedre end nye danske kartofler, du selv har dyrket. De skal bare skrubbes og koges i lidt vand og spises lune med en lille smule Maldon havsalt drysset over, mmhh, mine tænder løber i vand 🙂

Nåh ja, det var et sidespor – det er jeg ret god til 😉 Jeg har også sået spinat og rucola og set til mine agurker og tomater, der står lige så stille i en solfyldt vindueskarm og hygger sig og vokser sig store og stærke og bliver klar til at komme i væksthuset om lidt tid.

Jeg kunne heller ikke dy mig for at plante mine krydderurter ud; salvie, timian og oregano indtil videre, og mine to nye små oliventræer kom også ud i dag. Det store oliventræ må pænt vente lidt tid endnu. Det er lidt mere sårbart end de to nye og jeg tør ikke tage nogle chancer med det og en eventuel nattefrost.

Jeg fik også plantet et par petuniaer og nogle lavendler. Mine lavendler fra sidste år overlevede desværre ikke den lange vinter 🙁 Det er så smuk og fantastisk en plante – den dufter himmelsk og sender mig på en mental rejse til Italien, så snart jeg dufter den. Jeg elsker den her tid på året; jeg kan plante ud, så frø, alt spirer og gror og træerne springer ud, græsset bliver grønt igen, for slet ikke at tale om det skønne sollys og de lange dage, der bare bliver længere og længere. Er det ikke fantastisk? 😀

Her er et lille potpourri af billeder fra mit lille hyggehjørne udenfor mit køkkenvindue; fuglebadet er til ære for det søde solsortepar vi har fået som faste beboere på vores terrasse.IMG_1777      IMG_1762IMG_1774IMG_1766Min fine vejrstation 🙂IMG_1769Knopperne i mit mandeltræ springer snart helt udIMG_1775IMG_1770Hængepilen er fyldt med pollenIMG_1771Det har været en skøn bededagsferie, sjovt at tre dage fri skal kaldes en ferie… Store Bededag blev brugt i familiens skød til min ældste nieces konfirmation. Hun var gudesmuk og nød at være centrum en hel dag. En så skøn dag 🙂

Lørdag blev brugt til at rekreere ovenpå fredagens strabadser og megen mad, så vi tog en tur i Rold Skov med vores cykler og cyklede lige fra Røverstuen til Troldeskoven og det var en skøn oplevelse. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og hele vejen var vi akkompagneret af den skønneste fuglesang. Kan det blive meget bedre?

Appetitten var ikke så stor lørdag; vi havde vist fået rigeligt af god mad om fredagen, så jeg fandt en rest pulled pork i fryseren, skrubbede nogle nye kartofler, dampede nogle grønne bønner og rørte en krydderurtedressing til og pludselig havde jeg kreeret et rigtigt delikat måltid mad; pulled pork med græsk inspireret bønnesalat, krydderurtedressing og små kartoffelbåde med hvidløgIMG_1755Jeg blev nødt til at afprøve mine nye skifer plader og det fungerede rigtig godt og løftede lige måltidet en ekstra tand.IMG_1736Kartoflerne inden de kom i ovnen. De blev krydret med Maldon havsalt og friskkværnet peber, dryppet med olivenolie og så maste jeg fem fed hvidløg og blandede dem med kartoflerne, til sidst dryssede jeg frisk oregano over og så kom de ind i en dejlig varm ovn ved 225 grader i 30 min, indtil de var sprøde og lækre. IMG_1740Jeg rørte en krydderurtedressing sammen af 1 dl cremefraiche 9 %, fem blade ramsløg, ½ bundt persille, en håndfuld frisk basilikum, ½ bakke karse og så selvfølgelig lige lidt friskkværnet peber og lidt Maldon havsalt. Jeg hakkede krydderurterne fint, så de rigtig kunne give cremefraichen alt deres gode og lækre smag. Dressingen lod jeg trække i 20 minutter.

Den græsk inspireret bønnesalat er en af mine favoritter. Den er supernem at lave og smager så godt.IMG_1750

Til 2 personer bruger jeg:

300 g grønne bønner

½ rød chili

½ glas soltørret tomater

1 fed hvidløg

100 gram god blød feta, gerne en i krydderolie

Damp bønnerne to minutter i kogende vand tilsat lidt salt. Hæld dem op i et dørslag og skyl dem godt under den kolde hane. De skal blive helt kolde. Lad dem ligge i dørslaget, så vandet kan dryppe af dem – ryst dem eventuelt lidt.

Hak chili og hvidløg fint og kom op i en flot skål. Skær de soltørrede tomater i tern og kom også dem i skålen, tilsæt ½ spsk. af den olie, de har ligget i – det giver en rigtig lækker smag til bønnerne.

Hæld de godt afdryppede bønner op i skålen og tilsæt feta. Har du købt en feta i krydderolie, kan du med fordel tilsætte 1 spsk. af den olie også – det giver ekstra smag. For de feta forskrækkede, kan salaten også laves uden feta. Så bruger du bare lidt ekstra olie fra tomaterne. Vend hele herligheden rundt og lad det stå og hygge sig og trække smag i 10 minutter, gerne lidt længere.

Den rest jeg havde af pulled pork, blev varmet i ovnen i 10 minutter og så var hele molevitten klar til at servere. Det tog ikke mere end 45 minutter at lave et rigtig delikat måltid, og det var en lækker måde at få pulled pork på. Det kan helt klart anbefales 🙂IMG_1744Nu vil jeg nyde at kigge ud på mine fine krukker og vasketøjet, der blafrer i vinden og får en dejlig frisk duft. Om et par timer skal aftensmaden i ovnen; langtidsstegt kylling med citron og hvidløg og lige i dagens anledning; og det er sådan set kun, at det er søndag, for der behøver ikke at være nogen anledning, for at gøre lidt ekstra – skal vi have jordbærgrød til dessert. En rigtig god afslutning på en rigtig dejlig bededagsferie 🙂

Hav en solskins- og glædesfyldt søndag 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.