Dagen derpå

I går blev der holdt 18 års fødselsdag. Min søde bonus søn fyldte 18 år og det skulle fejres. Jeg havde taget højde for, i madplanlægningen, at han om fredagen havde holdt stor fest for alle sine venner. Så der var lidt tømmermænd, der skulle plejes i går og hvad er bedre tømmermænds mad end pulled pork med coleslaw og burgerboller efterfulgt af en rigtig “ulækker” sundae is. Det var gårsdagens menu, dog startede vi ud med fødselsdagsboller med varm kakao tilIMG_1646Bollerne blev efterfulgt af en kage, der havde kostet mig mange kræfter og meget energi. Faktisk er jeg stadig i dag helt ødelagt i mine arme og skuldre 🙁 men det var det værd 🙂

Jeg fik fornøjelsen af at arbejde med fondant i går, for første gang nogensinde, men absolut ikke sidste gang 😀

Først skulle fondanten indfarves – jeg fik dagens motion ved det. To portioner fondant af 750 g, der skulle farves henholdsvis hudfarvet og pink, tog ca. ½ time og alle mine kræfter. Lad mig lige tilføje, at jeg godt nok er glad for at jeg træner, ellers tror jeg, at jeg måtte have givet op.

Kagen havde jeg bagt i torsdags, en chokolade kage, der smager himmelsk og der havde jeg også lavet hindbærmoussen til at fylde i kagen. Fredag eftermiddag blev kagen lagt sammen med mousse og sat på køl til i går.

Efter jeg havde indfarvet fondanten, opsmurte jeg kagen med en nutella-smørcreme – kan det bliver mere snasket?? og satte den på køl. Fondanten blev rullet ud og kagen blev pyntet efter alle kunstens regler og det færdige resultat er herIMG_1663IMG_1662IMG_1664

Jeg er pave-stolt af min “Babbelutte” kage, som jeg kalder den og den var en kæmpe succes.

Hindbærmoussens syrlighed komplimenterer chokoladekagen og nutella-smørcremen så godt og det er ikke sidste gang, at jeg laver den kombination. MUMS.IMG_1688

Jeg er så glad for, at køleskabet gemmer på et stort stykke fra i går 😉

Til aften havde jeg lavet pulled pork. Det fik 13 ½ time i ovnen og smeltede simpelthen på tungen, lækkert 🙂IMG_1698Det blev serveret i hjemmelavet burgerboller med barbequesauce og coleslaw. Vi spiste os simpelthen en mavepine til, men det er svært at lade være, når maden smager så godt.

Vi sluttede middagen af med en dessert af den ulækre slags 😉

Hjememlavet sundae is med chokoladesauce og chocolate chip cookies

Til 7 personer brugte jeg:

1 liter Carte d’or vanilieis

½ liter Carte d’or triple chocolate is

7 chocolate chip cookies

Jeg fordelte 1 stor kugle vanilieis i bunden af et højt glas og derefter en stor kugle chokolade is. De 7 cookies kom jeg i en pose og lod min mor knuse dem – det er altid godt med lidt småkageknuseri, hvis du har lidt aggressioner, der skal ud 😉

De knuste cookies fordelte jeg i de syv glas over isen og sluttede af med en stor kugle vanilieis i hvert glas.

I mens jeg fordelte is, stod chokoladesaucen og hyggede sig i en gryde på komfuret. Jeg fik lavet en alt for stor portion, men resten står i køleskabet og er klar til resten af chokolade isen 😉

Til halvdelen af den portion, jeg lavede i går, skal du bruge:

2 mars bar

½ cremefine til piskning

25 g god mørk chokolade.

Skær mars barrene ud i mindre stykker og bræk chokoladen i mindre stykker. Smid det i en gryde og lade det smelte sammen ved jævn varme. Det tager lidt tid, men bar være tålmodig.

Da saucen var klar, hældte jeg 2 spsk. i hvert glas og serverede med en kop god kaffe.IMG_1705

(Beklager det knap så gode billede)

Det var lige præcis den afslutning, vi havde brug for, ovenpå en tømmermænds middag og en 18 års fødselsdag 🙂

Det var en lang, men super god dag og fødselaren hyggede sig og nød at være centrum.

I dag står kun i afslapningens tegn – det kommer også af sig selv, for mine arme gør ondt og er trætte. Det giver mig en undskyldning for at hygge mig på min ny indkøbte chaiselong resten af dagen med at stykke Babbelutte kage og måske en portion chokolade is med chokolade sauce senere 😉

Hav en helt fantastisk søndag og nyd det smukke solskin 🙂

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.