Lime-makronkage
Lime-makronkage minder en del om en lækker bagt cheesecake, den har bare aldrig set skyggen af ost. Lime-makronkagen er derimod en dekadent delikatesse fyldt med saft og skal fra lime, knasende skøn makronbund og syndig kondenseret mælk, toppet med vaniljecreme, mmmhhh.Syndig, syrlig-sød slyngel
Lime-makronkagen bliver altid taget utrolig godt imod og det er altid dejligt 🙂En delikatesse af format
Faktisk minder denne lækre kage meget om den berømte key lime pie, som jeg også er ret begejstret for.
Til 6-8 personer skal du bruge:
200 g makroner
100 g smør af den gode slags
4 store dejlige æg fra en glad høne
1 dåse kondenseret mælk, der er ca. 400 g.
4 store økologiske lime – skal og saften fra dem – økologiske lime kan fås i større velassorterede supermarkeder – hvis de kun har små, skal du bruge 5-6 stk.
1 cremefine til piskning
1½ tsk. vaniljesukker
1½ spsk. flormelis
1 form på cirka 22 cm i diameter – rund eller firkantet er op til dig 🙂Luftboblerne kan anes i det skønne limefyld
Tænd ovnen på 180 grader. Jeg lavede dobbelt portion, så jeg brugte to forme og bagte derfor – meget imod min vilje – kagerne ved varmluft, 170 grader. Bager du kun en portion, så brug endelig almindelig ovn og ikke varmluft – det giver det bedste resultat.
Knus makronerne godt. Det er lettest, at putte dem i en pose, lukke den godt til og så give den nogle tæsk med en kagerulle.
Smelt smørret ved svag varme og bland de to herligheder godt sammen til en klistret masse.
For formen med bagepapir og tryk makronmassen godt ned i formen, så den er fast og tæt.
Bag bunden i den varme ovn i 10 minutter – tag den ud og lad den køle af.En dronning værdig
Imens bunden bager, laver du resten af kagen.
Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Pisk hviderne stive – så stive at du kan vende dem på hovedet, uden at de falder ud af skålen. Sæt skålen til side.
Hæld den kondenserede mælk op til æggeblommerne og riv skallen af de lækre grønne lime ned i massen. Pres saften af de fire lime til sidst og hæld også den ned til æggeblomme-massen.
Pisk denne blanding godt sammen.
Vend 1/3 del af de stive æggehvider ned i lime-æggeblomme massen og vend dem, med allerstørste forsigtighed, godt sammen, så du bevarer luften i æggehviderne.
Vend den næste tredjedel i og til sidst den sidste tredjedel i.
Jeg vender altid piskede æggehvider i af tre omgange, på den måde bevarer du mest mulig luft i æggehviderne og din dej får den rigtige konsistens uden æggehvideklumper.Enkelt og elegant
Fordel fyldet på den afkølede bund og sæt kagen tilbage i ovnen i cirka 20-30 minutter. Mine kager bagte længere, fordi der var to og ovnen stod på varmluft. Du skal nok prøve dig lidt frem, men en god tommelfingerregel er, at til denne kage, der skal midten virke fast; du skal kunne trykke let på overfladen uden at din finger laver dybe huller. Så snart du kan det, så er kagen færdig.
Lad kagen køle helt af i formen. kagen falder let sammen, imens den køler af og det skal den.
Når kagen er helt afkølet, dækker du den godt til og sætter den i køleskabet til dagen efter – det er hviletiden i køleskabet, der er med til at give den delikate konsistens.
Inden servering dagen efter, pisker du cremefine sammen med vaniljesukker og flormelis – smag det gerne til – det skal være sødt og lækkert. Fordel den skønne vaniljecreme på toppen af kagen og drys eventuelt med lidt revet skal af lime.Snehvid topping med smukke grønne lime strejf 🙂
Det lille touch af lime på toppen viser også, hvad der er i kagen og så giver den smukke grønne skal et kønt spil til den lyse topping, uhm.
Lime-makronkagen er perfekt til dessert efter en god middag, men også rigtig god som eftermiddagskagen på en særlig dag eller på en helt almindelig lørdag, hvor du bare lige trænger til noget virkelig, virkelig godt.
Kagens unikke og dekadente smag er noget helt for sig selv. Den lækre kombination af det syrlige limefyld og den søde vanilje topping er ubeskrivelig. Limens syrlighed bliver fremhævet af den søde kondenseret mælk og de mange æg gør både fyldet luftigt og tæt. Vanilje toppingen er perfekt afpasset den syrlige lime og giver kagen den helt rigtig note af sødme. Den sprøde makronbund giver et vidunderligt knas og en let karamelliseret smag til kagen.Dekadent, delikat og dårende dejlig – uhm 😀
Denne absolut fantastiske lime-makronkage er et mesterværk af format – den er sublim og dekadent – en luksus kage af format.
Den må du simpelthen bare prøve!
Kan din lækre kage mon fryses, self. Uden cremefine på toppen…
Kære Heidi,
Jeg har aldrig selv prøvet at fryse den og jeg ved derfor ikke helt, hvordan den vil arte sig konsistens og smagsmæssigt efter en frysning. Du kan risikere en mere grynet konsistens, som hvis man f.eks. fryser en cheesecake.
Kh Helene
Vil den mon kunne holde sig til en picnic tur uden at være på køl i et par timer?
Kære Louise,
Pak den i en lufttæt beholder og sæt den i en køletaske med nogle frosne køleelementer i, så skal det nok gå 🙂
Kh Helene
Serveres den kold?
Kære Louise,
Ja det gør den. Den er en rigtig lækkerbisken ??
Kh Helene