Fastelavnsboller med Nutella
Fastelavnsboller med Nutella og makronremonce er nogle syndige, søde og lækre basser. De er søde uden at være kvalmende søde, de er faktisk lige tilpas søde. Makronremoncen giver en snert af sprødhed og gør bare de her lækre fastelavnsboller med Nutella endnu bedre. De er et garanteret hit ved Nutella glade børn og faktisk også ved voksne, uanset om de er Nutella glade eller ej.
Nutellaen gør fastelavnsbollerne lidt svampede og du kan spise dem både med og uden glasur.
Til 18 syndige, lækre fastelavnsboller skal du bruge:
50 g gær
150 g Lurpak
2 dl mælk fra en sød ko
3 spsk. rørsukker
ca. 400 g hvedemel med høj bageevne
Til fyld:
ca. 200-250 g Nutella
100 g stuetempereret Lurpak
2 spsk. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
Begynd med dejen.
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Fjern gryden fra varmen og tilsæt mælken. Smuldr gæren ud i en stor skål. Tilsæt smør-mælkeblandingen til gæren og rør den ud heri. Tilsæt sukker og rør sammen. Kom mel i lidt af gangen og rør dejen sammen, indtil du kan ælte den. Den skal æltes rigtig godt til den er helt blød og smidig. Du skal nok ikke bruge alt melet.
Lad dejen hvile under et klæde i ca. 15 min.
Imens dejen hviler, gør du fyldet klar.
Knus makronerne i en mellemstor skål, bare brug hænderne. De behøver ikke at være knust til pulver, der må godt være små makronstykker imellem. Tilsæt smør, sukker og vaniljesukker og rør fyldet godt sammen.
Når dejen har hvilet i 15 minutter, vender du den ud på et meldrysset bord. Del dejen i to dele og læg den ene tilbage i skålen. Rul den anden klump dej ud i en kvadrat, cirka 3-4 mm i tykkelse. Skær 9 firkanter ud af dejen. Kom 2 tsk. Nutella på midten af hvert dejstykke. Del fyldet i to portioner og fordel den ene portion ud på de 9 dejstykker ovenpå Nutellaen.
Fold de fire hjørner ind over fyldet og fold de sidste sider ind over, så fyldet er helt skjult. Klem dej hjørner/sider godt sammen og brug begge hænder til at trykke dejen godt sammen. Det er vigtigt, at de er lukket godt sammen, da Nutella og makronremoncen ellers kan flyde ud under bagningen.
Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter.
Gentag hele processen med det sidste dejklump.
Tænd ovnen på 225 grader – ikke varmluft. Når bollerne har efterhævet i 20 minutter burde ovnen også være varm. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter. Jeg bager mine i 10 minutter og så er de fine og gyldne, så begynd med 10 minutter, så de ikke får for meget.
Lad de lækre, velduftende fastelavnsboller køle af på en rist.
Fortvivl ikke hvis lidt af fyldet er løbet ud under bagningen, det er næsten uundgåeligt. Fjern evt. udløbet fyld, når fastelavnsbollerne er kølet af.
Server gere de lækre velduftende fastelavnsboller helt nybagte, enten som de er eller med en ganske almindelig hvid glasur på toppen. De holder sig fint friske på køkkenbordet i en tætlukket pose i 1-2 dage eller i fryseren i ca. 1 måned.
Kombinationen af Nutella og makronremonce er simpelthen så lækker – sprødt, sødt og syndigt. De er svampede uden at være bløde og jeg kan nemt hapse to, så gode er de. Man skulle tro, at Nutellaen gør dem alt for søde, men det gør den slet ikke, tværtimod.
Jeg har også lavet et forsøg, hvor jeg tilsatte hakket mørk chokolade til makronremoncen sammen med Nutallaen og det kan også varmt anbefales. Hvis du har lyst til det, skal du bruge 150 g hakket god mørk chokolade, som du blander med makronremoncen og så ellers følge fremgangsmåden, som beskrevet ovenfor – mums!
Du kan evt. lave dobbelt portion og så lave dén ene med Nutella og chokolade og den anden kun med Nutella og selvfølgelig makronremoncen i begge – og de skal nok blive spist. De forsvinder som dug for solen 😉