Hvedeknopper
Med Store Bededag lige rundt om hjørnet kan du stadig nå at bage mine lækre hvedeknopper – jeg har både en opskrift på den klassiske hvide hvedeknop og en skøn fuldkornsvariant.
Jeg har stadig svært ved at vurdere, hvilken variant, der er min favorit, da de begge er mundvandsløbende gode.
Jeg elsker hvedeknopper, luftige, lette og med den skønneste note af kardemomme – de smager så ubeskrivelig godt – både med et tykt lag tandsmør (det må man altså gerne) eller med en rigtig god skæreost på toppen, mmmhh.
Da jeg kun får hvedeknopper til Store Bededag – en kæmpe fejl faktisk – spiser jeg dem faktisk til aftensmad dagen før Store Bededag – både for at spare på kalorierne i min kost, men også fordi jeg ikke kan spise så mange hveder, hvis jeg først har spist aftensmad 😉
Jeg håber, du når at få bagt en af mine skønne varianter eller måske begge to 🙂
Den klassiske lyse hvedeknop
Den lidt mere fornuftige fuldkorns hvedeknop