Sunde Snickers

Sunde Snickers

Snickers er en favorit blandt chokoladebarer for mange; det søde, det salte, det sprøde – det kan noget. Mine sunde Snickers kan det samme; de er søde, salte og har det sprøde. Bonussen er, at de indeholder lagt færre kalorier end en almindelig Snickers og så er de så nemme at lave.

En traditionel Snickers giver et hurtigt sukker rush og gør dig faktisk bare mere træt, hvorimod mine sunde Snickers holder blodsukkeret stabilt i længere tid end en traditionel Snickers og stadig giver dig det lille ekstra energi kick, du har brug for midt på eftermiddagen.

Disse lækre sunde Snickers indeholder kun fem ingredienser og kræver ikke ret lang tid i køkkenet.

De er i øvrigt den perfekte vært/værtinde gave pakket i en fin lille dåse eller en fin madegnet cellofanpose med bånd om.

Til ca. 30-35 stk. skal du bruge:

400 g gode dadler uden sten

200 g crunchy peanutbutter

90 g saltede peanuts

350 g mørk chokolade med 64-72% kakaoindhold

Havsalt til drys

Denne opskrift kræver, at du har en foodprocessor.

Sæt hakkekniven i foodprocessoren og kom dadlerne deri. Sæt låg på og kværn dadlerne til du har en hel fast klump. Først deles dadlerne og efter ca. 3 minutter samler de sig til en “dej”. Stop først foodprocessoren, når du når dette stadie. Tiden kan variere fra maskine til maskine. Har du ikke en foodprocessor, kan du, i udvalgte supermarkeder, købe daddelmasse, som du kan bruge i stedet for.

Læg et stykke bagepapir på bordet, kom daddelmassen på papiret og med bagsiden af en spiseske trykker du massen ud i ca. 25×35 cm størrelse. Det er en smule krævende for hænder og fingre, men det kan sagtens lade sig gøre. Skyl bagsiden af skeen flere gange undervejs i koldt vand – det gør det noget nemmere.

Jeg har også prøvet at bruge hænderne, men skeen er altså nemmere.

Når massen måler ca. 25×35 cm og er ligelig tyk/tynd over det hele, fordeler du peanutbutteren på massen i et jævnt lag. Hold ca. 1 cm ad kanten fri hele vejen rundt. Drys de saltede peanuts over til sidst.

Træk hele herligheden over på et stort skærebræt eller en bageplade og smid det i fryseren i to timer.

Når de to timer er gået, finder du en god skarp kniv frem og hiver din Snickers masse ud af fryseren. Skær “pladen” midt igennem på den lange led, så du har to lige store aflange stykker. Læg de to stykker sammen med peanutbutter og peanuts mod hinanden, så du har en “sandwich” af: daddelmasse, peanutbutter, peanuts, peanutbutter og daddelmasse.

Klem stykkerne godt sammen – nogle gange bruger jeg en kagerulle, så jeg er sikker på, at de klæber godt sammen.

Trim kanterne, så du har pæne lige kanterne. Kantstykkerne plejer jeg at dele i mindre stykker og rulle til Snickers kugler – ingen madspild.

Skær stykket i 30-35 mindre stykker, hvert stykke skal være ca. 2 x 3/3,5 cm store – jeg har før lavet dem større, men denne størrelse fungerer bare allerbedst.

Kom stykkerne og kuglerne tilbage i fryseren.

Sæt en stor varmefast skål over et vandbad i en gryde og bræk chokoladen i mindre stykker. Kom chokoladen op i skålen – husk at skålen ikke må røre vandet i gryden. Smelt/temperer chokoladen. Find et nyt stykke bagepapir frem og en lille skål med havsalt.

Tag de kolde Snickers stykker ud af fryseren og dyp hver enkelt godt i chokoladen. Læg de dyppede Snickers på bagepapiret og drys dem med lidt havsalt. Du kan også lave nogle uden havsalt – så kan du se, hvad du bedst kan lide – jeg er fan af begge varianter.

Sørg for at de små Snickers barer er helt dyppet i chokoladen.

Sæt de chokoladeovertrukne Snickers i køleskabet og lad dem stivne dér. Det går hurtigt, da de er semi frosne. Pak de lækre små Snickers barer i en lufttæt beholder og opbevar dem på køl, når de er tørre.

De kan holde sig i ca. en uge – hvis de holder så længe 😉

Disse små lækre Snickers har det hele – sødmen, det salte, det sprøde og det syndige, uden at være synderligt usunde og størrelsen gør, at du sagtens kan spise mere end én ad gangen – det gør smagen så også. De er utroligt svære at holde fingrene fra, så godt smager de 🙂

Hvis du kan nænne det, når du har smagt dem, kan du forære nogle af dem væk, som en sød lille hilsen, de vil vække stor glæde ved modtageren.

Jeg er vild med disse små, syndige basser og jeg kan faktisk ikke lide en almindelig Snickers, men de her – de er ualmindeligt gode 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.