Græskar med grønkål og svampe

Græskar med grønkål og svampe

Græskar med grønkål, svampe og peberfrugt er både smuk at se på og yderst delikat at spise. Et lækkert og hurtigt tilberedt tilbehør til alt lige fra fisk, kylling, oksekød og and. Jeg har sågar spist det med hytteost og blandet sammen med god pasta. Nok et af de mest alsidige former for tilbehør til stort set alt.

Jeg er vild med smagen og farverne. Man bliver glad bare af at se de smukke farver i retten .-)

Til tilbehør til 2-3 personer skal du bruge:

3 fed finthakket hvidløg

1/2 ts tørret chiliflager eller efter smag

1/4 Hokkaido græskar med skræl skåret i grove stykker, ca. 3×3 cm – husk at skylle græskarret godt inden

2 store portobello svampe skåret i 2×2 cm store stykker

2 røde peberfrugter skåret i 2×2 cm stykker

3 håndfulde finthakket grønkål

Havsalt og godt med friskkværnet peber

Tænd for en sautérpande på middel varme. Kom en god sjat olivenolie eller koldpresset rapsolie på. Sautér hvidløg og chili i 2 min – de må ikke tage farve. Tilsæt græskarstykkerne og lad dem sautere med i ca. 5 min. Tilsæt peberfrugt og svampe og sautér i yderligere 5 min. Husk at vende godt rundt flere gange, så det ikke brænder på og så chili og hvidløg fordeler sig godt på grøntsagerne.

Tilsæt til sidst grønkålen og rør godt rundt. Grønkålen skal ikke have så lang tid. Den skal bare lige fale sammen og blive glinsende grøn.

Krydr godt med havsalt og friskkværnet peber.

Server dette lækre, farvestrålende tilbehør med det samme til langtidsstegt kylling, langtidsstegte andelår, en god hakkebøf eller et stykke lækkert laks. Det er så alsidigt og smager absolut vidunderligt.

Hvis du har en rest tilbage, kan den sagtens holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder. Brug det evt. sammen med en god pasta. Varm det på en sautérpande og vend den næsten færdigkogte pasta i sammen med lidt af pastavandet. Server med et drys lækkert Pecorino ost på toppen – en absolut delikatesse 🙂

I sig selv smager Hokkaido ikke af så meget, men sammen med hvidløg og chili sker der en smagseksplosion. Svampene giver en lækker, dyb umami note. Peberfrugtens sødme og grønkålens lette bitterhed fuldender smagen og dette lækre tilbehør rammer nærmest hele smagspaletten.

Smagen og farverne gør glad helt ind i sjælen og på en grå dag, kan dette lækre tilbehør ikke gør andet, end at gøre dig glad 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.