Pulled beef af spidsbryst
Pulled beef af spidsbryst er det nyeste skud på stammen af simreretter og comfort food. Jeg har tidligere brugt spidsbryst til langtidsstegning, men dette er mit første og virkelig vellykkede forsøg med pulled beef af dette oversete stykke oksekød.
Min slagter var en kende skeptisk, da jeg bad om spidsbryst til pulled beef og han foreslog tykkam i stedet for. jeg ville dog prøve med spidsbryst og jeg glæder mig til at fortælle ham om det vellykkede resultat 🙂Delikatesse ret – mørt og saftigt pulled beef
Jeg valgte at servere mit pulled beef med en god hjemmelavet coleslaw, min lynhurtige barbecuesauce og bagekartofler skåret i både og bagt i ovnen. Den er også perfekt til en god hjemmelavet burgerbolle, men uden et køkkenbord (øv – det skulle slibes og olieres = intet køkkenbord i en uge) blev det en hurtig løsning, da fryseren var tom for hjemmebagte burgerboller. Vær opmærksom på, at ligesom med min opskrift på pulled pork, så skal spidsbrystet ligge og trække smag fra rubben natten over.
Til fire personer, måske inkl. en lille rest til frokosten dagen efter, skal du bruge:
1,2 kg spidsbryst – få din slagter til at afpudse den for det værste fedt og sager
2 tsk. fennikelfrø
1½ tsk. sennepsfrø – gerne de gule
1 tsk. sorte peberkorn
1 tsk. brun farin
1 tsk. røget paprika – mit yndlingskrydderi
1 tsk. cayennepeber
4 dl god oksebouillon
Dag 1:
Find en lille stegepande frem og rist sennepsfrø, fennikelfrø og peberkorn et par minutter, indtil de dufter fantastisk. pas på, at de ikke brænder på.Lækre krydderier
Lad krydderierne køle af. Når de er helt afkølet, knuser du dem i en morter til en fint pulver. Bland farin, røget paprika og cayennepeber i morteren og kværn det hele samen til en skøn, krydret rub.Knuste krydderier i skøn forening – hvis bare duft på pc var opfundet, suk
Kig på dit spidsbryst og vurder, hvilken flade, der skal være inderside og hvilken, der skal være yderside. Den side med mindst fedt på skal være indersiden.
Giv spidsbryst en god omgang af rubben på alle falder og fold til sidst spidsbrystet sammen én gang på den lange led. Bind kødsnor omkring og læg det foldede og rubbede spidsbryst i en lille bradepande på en rist.“Rubbet” og klar til at trække smag natten over
Dæk bradepanden med film og sæt kødet i køleskabet til næste dag.
Dag 2:
Otte timer før du forventer at spise aftensmad, skal du i gang igen 🙂
Tag bradepanden med kødet ud af ovnen en time, førend det skal i ovnen. Kød bliver bedst, når det har stuetemperatur inden tilberedning.
Tænd ovnen på 150 grader – ikke varmluft og klargør 4 dl god oksebouillon.
Hæld bouillonen i bunden af bradepanden – deraf risten, så kødet ikke ligger og sejler i væde.
Knug et stykke bagepapir sammen og skyl det under vandhanen. Klem det meste af væden ud af det. Dæk kødet med det våde bagepapir og slut med at dække hele bradepanden godt med stanniol.
Sæt bradepanden midt i ovnen i 7 timer og lad den lifligste duft brede sig i hele huset 🙂
Imens kødet hygger sig i ovnen, kan du lave en god coleslaw. Coleslaw smager altid skønt til pulled beef og pulled pork, mums.
Når stegetiden er gået, tager du bradepanden ud – lad stanniolen blive på, selvom det er pokkers svært – og lad det lækre spidsbryst hvile i 30 minutter. Det giver dig tid til at lave tilbehøret færdigt, f.eks. lækre sprøde kartoffelbåde.En velduftende herlighed gemmer sig under bagepapiret
Bag tre skrællede bagekartofler skåret i grove både og krydret godt med havsalt, friskkværnet peber og paprika, i ovnen ved 235 grader i 30 minutter. Rør den lækre og hurtige barbecuesauce sammen og find den allerede forberedte coleslaw frem fra køleskabet.
Når kødet har hvilet længe nok, fjerne du stanniol og bagepapir og løfter forsigtigt kødet over på et skærebræt eller et stort fad. Fjern kødsnoren og brug to gafler til at trække kødet fra hinanden i lange lækre strimler.Pulled beef i hel tilstand
Kødet er smeltende mørt og det lækre krydderi har givet en virkelig god og dyb smag til hele spidsbrystet.
Duften er ubeskrivelig lækker og jeg ville virkelig ønske, at der var duft i mine billeder – du ville dog sikkert spise din pc eller tablet, hvis du kunne dufte, hvor lækkert denne ret dufter….
Hvis du er meget opmærksom, har du nok lagt mærke til, at jeg ikke har brugt salt til hverken rub eller kød og det er faktisk slet ikke nødvendigt. Den gode rub gør saltet overflødigt og barbecuesaucen tilfører den smule salt, de salttrængende føler, der er brug for 🙂Smeltende mørt og lækkert
Server det lækre, møre og yderst velsmagende pulled beef med en god hjemmelavet coleslaw, barbecuesauce og kartoffelbåde eller brugerboller. En rigtig herremiddag, der vækker stor begejstring ved alle – uanset køn 😉 og også ved hunde – vores lille hvalp dansede om benene på mig, da jeg pakkede kødet ud og han slikkede sig ivrigt om munden et utal af gange, imens jeg trak kødet fra hinanden – den stakkels lille vovse blev simpelthen udsat for duft-tortur 😉 og der faldt da vist også et lille stykke ned i hans madskål… 😉
De lækre krydderier kan lige anes, mmmhhh
Spidsbrystet bliver svimlende mørt og den lækre rub giver en dyb og intens smag. Fennikelfrøenes karakteristiske anissmag kan svagt anes og de smukke gule sennepsfrø giver en god kant til det lækre kød. Den røgede paprika udrettet, atter, mirakler og cayennepeberet giver kødet og rubben et lille spark af styrke, der virkelig klæder denne ret.Strimler af lækkert spidsbryst
Pulled beef af spidsbryst med delikat tørrub er perfekt til weekendens simreret og god til forårets kommende havedage, hvor man ofte glemmer, at der også skal aftensmad på bordet. Pulled beef laver, næsten, sig selv og maden er derfor klar, når du kommer træt ind efter en lang dag i haven 🙂Lækkert – intet mindre – bare lækkert
Pulled beef er perfekt på alle tænkelige måder 🙂