Påskefrokost
Når der står påske i kalenderen, så er det næsten umuligt at komme uden om den dejlige påskefrokost og det er jo en perfekt mulighed for at nyde nogle dejlige timer sammen med familie og venner 🙂
Påskefrokosten, er ligesom julefrokostren, forbundet med mange traditioner rent madmæssigt. Hver familie har sine traditioner og hver egn har sine traditioner. Jeg elsker traditioner, men jeg kan også godt lide fornyelse. Jeg vil derfor give dig et par ideer til lidt fornyelse indenfor påskefrokosten 🙂
Æg hører sig til på påskebordet. Påske varsler forår og nyt liv og alle varianter af æg er derfor perfekte til påskefrokosten 🙂
De fleste serverer sild med smilende æg til, men en traditionel æggesalat smager også himmelsk og den skønne grønne karse giver den smukke solgule æggesalat et skønt farvespil, der passer perfekt til både forår og påske 🙂Smuk solgul æggesalat med grøn topping
Hvis du rigtig vil imponerer familien og vennerne, så skal du serverer skotske æg – de ligner store lækre kødboller, men de rummer en delikat overraskelse i form af et skønt æg med en blød solgul blomme, mmmhhh.Skønne overraskelser i delikat indpakning, mums
Du kan også overraske med lækre tomater med dejlige æg i, pakket ind i bacon og bagt i ovnen, lækkert og anderledes 🙂 Bagte tomater med æg er en skøn lille æggeret, der også kan laves til morgenmad eller brunch.Smuk lille lun æggeret
Fisk er en anden traditionel spise til påske; de fleste foretrækker sild, kippers og de skønne røgede fisk og det smager jo også rigtig godt det hele og så er det sundt, hvis det ikke overøses med diverse mayonnaisesalater 😉
Jeg er selv helt vild med varmrøget laks og for tiden er det ofte på menuen herhjemme. Min røgede laksepaté er et stort hit og den vil egne sig perfekt til påskebordet.Sart rosa og velsmagende, mmmhhh
For børnene vil tunsalaten med søde majs være helt perfekt – den er mild og delikat i smagen og selv fiskeforskrækkede voksne er vild med den 🙂Børnevenlig og voksenvenlig 😉
Du kan også være lidt mere utraditionel og servere mine lækre sesampanerede kammuslinger, der er absolut vidunderlige med en skøn, ren smag og noter af sesam og soya, mums.En sesampaneret delikatesse
Udover fisk og æg må der også gerne være lidt andre lækre ting at vælge imellem. Dog skal du huske, at du hellere skal vælge få, men gode retter fremfor mange retter, der ikke vil blive spist. Regn med cirka 5 mindre retter, inklusiv fisk og æg. Det giver plads til lidt sødt til kaffen og du får spist op, så du ikke står med uanede rester af mad resten af påsken 🙂
Hvis du vil servere lidt lunt til påskefrokosten, kan du prøve min delikate lammemørbrad – her skal du beregne cirka 1 per person og en til to mindre børn til deling. Lammemørbrad er mildt og lækkert i smagen, dog skal du være opmærksom på, at det ikke skal stege ret længe – det er faktisk lynhurtig at lave 🙂 Smuk og lækkert
Server den eventuelt med en lækker bulgursalat til – det smager skønt sammen.Farvestrålende og eksotisk salat med skøn smag
En anden lun ret, som er lidt traditionel og så alligevel ikke, er fiskefrikadeller. Jeg bruger altid godt med krydderurter og chili i mine fiskefrikadeller og nogle gange kommer jeg også hakkede rejer i; det smager fantastisk godt.Smukke frikadeller med grønne noter
Hvis du serverer omelet med varmrøget laks, så er du både dækket ind med æg, fisk og en lun ret – det er lidt ligesom et kinder æg 😉 De fleste er også ret glade for omeletter og den smukke solgule farve, sådan en basse har, passer perfekt til påskefrokostbordet.Påske på en tallerken 🙂
En god påskefrokost må gerne afrundes med lidt sødt til kaffen. Det kan være skønne hjemmelavede marcipanpåskeæg med hindbær eller lakrids, men det kan også være en skøn lille kage.Lækre påskeæg fyldt med marcipan og søde overraskelser, mmmhhh
En lille fræk kage, der rummer en skøn hemmelighed i midten er mine vidunderlige cupcakes med lemoncurd; de ser syrlig-søde og skrækkelig vanedannende 🙂Skønne solgule overraskelser i midten…
Du kan også serverer den skøn krydret sandkage, der er ganske luftig og lækker. Smagen overgår langt udseendet og med en anden sirup på toppen, får du en anden dybde i smagen; en citrontimian sirup vil også være yderst lækker på kagen, mmmhhh.Lækker sandkage med dyb smag og saftig krumme, mums
Disse mange ideer til påskefrokosten kan også bruges til forretter eller lette middage her i påsken eller til enhver anden lejlighed. Jeg håber, at de kan give dig lidt inspiration til en ny fortolkning af den traditionelle påskemenu 🙂