Æggesalat

Æggesalat

Lige siden jeg var lille, har jeg været vild med æggesalat. Jeg synes, at det er virkelig lækkert; konsistens, smag og sammensætning af æg og karse er bare altid godt 🙂ÆggesalatMin yndlings 🙂

Æggesalat er også super godt til madpakken i en grovbolle med lidt salat og tomat skiver eller i et godt pitabrød med rejer, fintsnittet spidskål og agurk.

Til 4 personer skal du bruge:

4 hårdkogte æg

2 spsk. skyr

2-2½ spsk. mayonnaise

1½-2 tsk karry

1 tsk paprika

1 stor bakke karse

Kom skyr, mayonnaise, karry og paprika i en skål og rør det godt sammen. Pil æggene og skyl dem; når du skyller dem efter pilningen, er du sikker på at eventuelle skal-rester bliver skyllet af.

Dup æggene tørre og del dem i en æggedeler, først på den ene led og så vender du forsigtigt ægget og deler på den anden led. Det er en let og nem måde at hakke æg på. Kom de dobbelt-delte æg = ægge tern ned i dressingen.

Klip hele bakken med karse ned i æggeblandingen og rør det godt sammen. Smag til; der skal måske en smule ekstra karry i – du skal dog huske, at karryen udvikler smag, når den får lov til at stå og “sætte sig” lidt i de andre ingredienser.

Æggesalaten smager skønt på en skive god rugbrød og gerne pyntet med lidt ekstra karse 🙂 Luksusudgaven af denne skønne æggesalat inkluderer rejer på toppen af æggesalaten – så bliver den ekstra god 😉ÆggesalatSkønne gule og grønne farver

En skøn, gammel klassiker til frokostbordet eller madkurven 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.