På besøg i Birgittes blåbærplantage

På besøg i Birgittes blåbærplantage

Et lille stykke udenfor Skive i Midtjylland nedad en grusvej og ind til venstre ligger Birgittes blåbærplantage – den skønneste lille oase, hvor roen kan mærkes helt ind i sjælen og hvor blåbærrene bugner på buskene som modne vindrueklaser.

Mit besøg i Birgittes blåbærplantage er det første af sin slags – jordbærmarker, æble- og pæreplantager, dem er jeg vant til at komme i sæsonen og ret ofte, men jeg har aldrig været i en blåbærplantage.

Birgitte havde sagt til mig på forhånd, at jeg kunne regne med at plukke ca. 4 kg i timen, men jeg havde aldrig forestillet mig så mange modne og lækre blåbær på én gang.

Efter vejning af mine medbragte baljer til at plukke i, begav Birgitte og jeg os ud i plantagen. For at spore sig ind på den rigtige sort (jeg troede ikke der fandtes så mange blåbær sorter, men det gør der) var det nødvendigt for Birgitte at vide, hvad jeg skulle bruge dem til og jeg endte i en række med høje blåbærbuske, der var segnefærdige af modne blåbær.

Da første balje var plukket havde jeg faktisk kun plukket på tre buske og der var omkring 4 kg i den balje – så mange blåbær var der på buskene og smagen var vidunderlig; sødme og en snert af syrlighed – man skal ikke undervurder et blåbærs smag, når det lige er plukket på busken.

Birgitte har et stort udvalg af blåbær sorter, der alle varierer i størrelse og smag. Nogle var sødmefulde, andre havde en snert syrlighed og så var der de store lækre blåbær med en skøn krydret eftersmag – sikke en smagseksplosion; sødmefulde, fyldige og så listede den her vidunderlige varme krydrede note sig ind på tungen og lokkede til at spise flere.

Udover blåbærrene i sig selv, laver Birgitte og hendes mand, også blåbærhonning – smukke, lyse ravgule dråber, der har så delikat og krydret en smag, at den honning, som er flydende og forbliver flydende, var absolut uimodståelig – ligesom de enorme mængder blåbær, jeg slæbte hjem efter kun et par timers mental ro og plukning i Birgittes vidunderlige blåbærplantage

Jeg har udfrittet Birgitte lidt om plantagen og vi fik en snak og et kig på de første sorter hun købte og de sorter, hun ikke afviger fra nu til de nye, som hun afprøver for at finde de absolut bedste sorter til plantagen. Birgittes passion for plantagen skinner tydeligt igennem og det smitter af på selve plantagen, hvor buskene bugner med bær i klase form, der bare lige kan nulres forsigtigt af. Det er tydeligt at se, at Birgitte ligger enormt meget kærlighed i plantagen, også selvom hun er bundet af den i lange perioder hvert år – men nogle afkald giver, man jo gerne for sin passion og der er slet ingen tvivl om, at plantagen drives med passion.

Birgitte åbnede plantagen i 2009 og den er siden vokset en del i størrelse – den er flittig besøgt og så absolut et besøg værd!

Sæsonen for blåbærrene fortsætter hele august måned med og Birgitte holder åbent hver dag; i hverdagen er det kl. 9-17 og weekend kl. 9-16 og prisen for fantastiske, smagsfulde og delikate sprøjtefrie bær er kun 50 kr. per kilo ved selvpluk og du kan lynhurtigt plukke en baljefuld eller to.

Du finder Birgittes Blåbærplantage lidt udenfor Skive på Egebjergvej 34, 7800 Skive (adressen er delt med Birgittes accept).

Skynd du dig afsted og få plukket de lækreste og mest delikate blåbær, du nogensinde har smagt, men husk lige at gem et kilo eller fem til mig 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.