Nødder i honning
En weekend helt uden planer! Sådan en af slagsen har jeg i denne weekend og det er faktisk rigtig dejligt i ny og næ. Kæresten skal på herretur senere i dag og det betyder, at jeg kan have en rigtig egoist dag og aften – det er nu slet ikke så tosset 😉
Dagen begyndte på smukkeste vis med en fantastisk flot solopgang, der lokkede med løfter om lysere og varmere tider, skønt 😀 Smukt farvespil en kold januar morgen 🙂
Jeg sad forleden og kiggede mine La Dolce Vita billeder igennem og jeg faldt over et billede og en opskrift, som jeg helt har glemt at dele med dig. Det duer simpelthen ikke. Den skal du derfor have i dag 🙂
Til jul lavede jeg en adventskalender til mine søde forældre med lidt hjemmelavede, spiselige gaver og en af disse gaver var lækre, ristede hasselnødder i honning. Det er denne opskrift, som jeg har snydt dig for.
Den er enkel at lave og smager fantastisk godt til en god ost, lidt is, ovenpå et stykke kage og sågar til en god middagsret, hvis du spørger min mor 🙂 Hun fortalte, at de havde spist lidt af de lækre nødder med honning til et stykke grisebasse med rosenkål til og det er jeg slet ikke i tvivl om smager godt sammen. Så du kan bruge disse lækre nødder til lidt af hvert 🙂Lækre, ristede hasselnødder i skøn dansk honning, mums 🙂
Til 2 mellemstore glas eller 1 stort glas skal du bruge:
200 g hasselnødder – du kan også bruge andre nødder eller bruge en blanding af forskellige nødder
400 g god dansk honning i flydende form. En fast honning duer ikke til denne opskrift. Du kan også bruge akaciehonning. Jeg har brugt dansk honning, da jeg elsker den fyldige og lækre smag det har.
Skold glassene og tør dem godt af indvendigt.
Du kan enten riste nødderne på en tør stegepande eller i ovnen. Hvis du bruger ovnen, skal den stå på 200 grader. Hold øje med nødderne, uanset hvilken metode du bruger, da de hurtigt bliver sorte og så kan du ikke bruge dem. De skal ristes nogle minutter, så de puffer lidt op. Det fremhæver den lækre smag af nødder.
Hæld nødderne over på et rent og tørt viskestykke og gnid hinderne af dem. Du kan ikke få det hele af, men det meste.
Hældt 1/3 nødder op i glasset og kom 1/3 honning over. Fortsæt sådan til glasset er helt fyldt med nødder og honning. Tryk nødderne lidt ned med en ske, inden du lukker glasset til.
Dette skal du gøre et par gange, da nødderne vil kravle op på toppen af honningen, indtil de har suget den til sig.
Hvis du har lavet 2 glas, kan du give det ene væk som en fin lille værtindegave, der uden tvivl vil bringe lykke hos modtageren 🙂