Kålsalat

Kålsalat

Kålsalat med farvestrålende blomkål, søde saftige pærer og sprød spidskål gør både øjne og maven glad. Denne kålsalat er fyldt med fibre, vitaminer og skønne smage, som både børn og voksne vil elske.

Kålsalaten er desuden nem at lave og kræver ikke mange ingredienser.

Jeg har vendt min kålsalat i en skøn vinaigrette, men du kan sagtens spise den uden vinaigretten.

Til 4 personer skal du bruge:

1/4 fintsnittet spidskål

1/2 lille blomkål skåret ud i mindre stykker – gerne et lilla eller et orange

2 Clara Frijs pærer skåret i små tern

1/2 agurk – halver på langs og fjern kernerne med en teske og skær i tynde skiver

150 g sojabønner kogt efter anvisningen på posen og kølet af

Til vinaigretten skal du bruge:

2½ spsk. olie – jeg bruger en god olivenolie, men koldpresset rapsolie kan også bruges – vælg en god kvalitetsolie

1 spsk. lys eddike – eksempelvis kryddereddike, hvidvinseddike, æbleeddike

1-1½ tsk. Dijon sennep

1½ tsk. akaciehonning

Salt og peber efter smag

Kan du ikke finde et blomkål i lilla eller orange, bruger du bare et almindeligt hvidt blomkål og så kan du vælge et rødt/lilla spidskål i stedet for det grønne. Dette er selvfølgelig for farvens skyld, smagen er den samme uanset farve.

Bland ingredienserne til vinaigretten sammen i en lille skål og smag den selvfølgelig til. Den skal have den helt rette balance mellem sødme og styrke.

Bland alle de lækre, sprøde og saftige grøntsager og pærer sammen i en stor skål.

Du kan enten servere vinaigretten ved siden af, så man selv kan tage lidt af den, hvis man ønsker eller du kan vende den lækre farvestrålende kålsalat sammen med den skønne vinaigrette.

Kålsalaten er virkelig lækker, alle de sprøde elementer giver både et godt knas og er guf for øjnene. Desuden giver de en skøn mæthed i maven. Pærernes sødme og saftighed klæder den milde blomkål og den let bitre spidskål. De smukke perler af grønne sojabønner har en skøn fyldig smag og øger mætheden både med fibre og protein.

Vinaigrettens sødme og styrke klæder kålsalatens mange skønne elementer og fuldender virkelig smagsoplevelsen.

Du kan også toppe kålsalaten med en rigtig god feta eller en god mellemlagret skæreost skåret i små tern. begge ostetyper klæder kålsalaten virkelig godt 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.