Cookies med hvid chokolade og lime
Cookies med hvid chokolade, lime og mandler er en skøn og sprød lille sag. Den er nem og hurtig at lave og det er en af de opskrifter børn vil elske at rode med selv.
Jeg hakker min hvid chokolade ret groft, så der er nogle chunky stykker i småkagerne og mandlerne bliver til gengæld hakket relativt fint, selvfølgelig ikke så de hakkes helt til mel.
Til 44 sprøde og velduftende- og smagende cookies skal du bruge:
250 g blødt Lurpak
250 g sukker – normalt bruger jeg rørsukker, men her har jeg brugt almindelig sukker
80 g lys sirup
2,5 tsk. vaniljesukker
300 g hvedemel
2 ts. bagepulver
1/2 tsk. fint salt
150 g grofthakket hvid chokolade
75 g hakkede mandler
Revet skal af 1,5 økologisk lime – 2 hvis de er meget små
Tænd ovnen på 170 grader varmluft og kom bagepapir på to bageplader. Jeg bager begge plader på én gang, derfor bruger jeg varmluft-
Skær smørret i mindre stykker og kom det i en stor skål. Tilsæt sukker, sirup og vaniljesukker. I en anden skål blander du mel, bagepulver og salt. Rør sukker-smørblandingen blød og cremet med en håndmikser eller i en køkkenmaskine. Tilsæt melblandingen, chokoladen, mandlerne og den revne skal af lime. Rør sammen. Dejen skal samles med hænderne til sidst.
Form dejen til 44 kugler ca. lidt større end en valnød, ikke større end 4 cm i diameter. Fordel kuglerne på bagepladerne og tryk dem let flade, de skal være ca. 1 cm høje.
Sæt begge plader i ovnen, øverst oppe. Bag dem i 10 minutter, tag pladerne ud og lad dem bytte plads, så dine cookies bliver lige jævnt bagt. Bag dem i yderligere ca. 9 min. De skal være let gyldne. Ovne er forskellige, så måske skal de have lidt mindre eller lidt mere. Tag de nybagte og velduftende cookies ud og lad dem køle af på bageriste. De er stadig bløde, når de kommer ud af ovnen, men de “hærder”, imens de køler af på bageristene og bliver sprøde med en svag chewy midte.
Pak de afkølede cookies i kagedåser.
Jeg lod mine stå og trække smag fra limeskallen i kagedåserne, selvfølgelig, til dagen efter og sikke en smagsforskel. Jeg smagte selvfølgelig på dem, da de var afkølet og der må jeg indrømme, at jeg ikke var helt tilfreds, men dagen efter havde smagen ændret sig, fordi de havde fået lov til at “sætte sig”. Her var smagen af lime mere fremtrædende, uden at den overdøvede smagen af chokolade og den gode smørsmag. De var intet mindre end perfekte.
Som mange af mine andre opskrifter, har denne også været til test ved et udvalgt smagspanel og den var et kæmpe hit. Tilbagemeldingerne var blandt andet, at den smager af forår – deri er jeg 100% enig, at den smager skønt af lime og at den har den gode, ikke overvældende, smørsmag som en god cookie skal have, at den er perfekt afstemt i forhold til sødme og lime.
Cookies skal have et krakeleret udseende synes jeg, og det har de her smukke cookies. Udseendet er, ligesom smagen, helt perfekt.
Mine cookies med hvid chokolade, mandler og lime er helt perfekt afstemt og de er både sprøde og en snert chewy i midten. Limen er ikke overdøvende og mandlerne giver en skønt knas til de her lækre cookies. Den hvide chokolade smages også tydeligt da stykkerne er relativt store. De er lige som en cookie skal være og skrækkelig vanedannende.