Brownies uden chokolade

Brownies uden chokolade

Disse lækre og syndige brownies er også kendt som min “mislykket” kage fra Skt. Hans. Første gang jeg bagte disse brownies, var jeg sikke på, at de var mislykkedes; de var flade og virkede tunge og alt for tætte i konsistensen, men inden jeg smed hele pladen ud, skulle jeg alligevel lige smage på dem og jeg var solgt.Brownie uden chokoladeLækker konfektagtig brownie, mums

De er overvældende intense og fyldige i smagen og har en snert af karamelliseret kant; de er ikke tunge på den dårlige måde – tværtimod, så er de nærmest konfektagtige i konsistensen. 

De er blevet bagt mange gange siden og sidst til dessert til min søde søsters fødselsdag, hvor de blev serveret sammen med rabarberkompot og en lækker vaniljeis 🙂 Det er nu på tide, at jeg deler opskriften på denne lækre “mislykket” kage aka brownies med dig 😉

Til en bradepande på 20×30 cm skal du bruge:

150 g smør af den gode slags

3 store æg fra en glad og veltilpas høne

4½ dl rørsukker

2 1/4 dl hvedemel

6 spsk. god usødet kakao

2½ tsk. vaniljesukker

1 knivspids fint salt

Tænd ovnen på 160 grader, ikke varmluft.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af. Pisk æg og sukker sammen i en skål til det er lyst og luftigt, det tager cirka 5 minutter.

Kom mel, kakao, vanilje og salt i en anden skål. Rør det sammen og sigt det i ægge-sukkerblandingen. Tilsæt også det smeltede afkølede smør. Vend dejen forsigtigt sammen og fordel den i en bradepande på 20×30 cm, der er foret med bagepapir.

Bag kagen midt i ovnen i cirka 20-30 minutter. Mærk efter med en kødnål om kagen er gennembagt; hvis der sidder lidt dej fast på kødnålen efter 20 minutters bagetid, skal kagen have lidt længere.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen på en rist. Brownie uden chokoladeDelikat “mislykket” kage 🙂

Kagen smager allerbedst dagen efter den er bagt. Det giver den tid til at “sætte sig” og blive lækker, konfektagtig i konsistensen.

Smagen er dyb og intens og på trods af, at kagen ikke har set skyggen af chokolade, har den en fyldig chokoladesmag.

Skær kagen ud i mindre stykker og voila, du har nu en lækker brownie bagt uden chokolade 🙂Brownie uden chokoladeBrownie pyntet op til narrestreger 😉

Server den, som den er eller med en kugle god vaniljeis og lidt friske bær til. Du kan også røre lidt skyr med lidt vaniljesirup og putte på toppen af hver brownie og pynte med friske, danske hindbær – det smager vidunderligt og det er en perfekt dessert ovenpå en god sommermiddag 😀Brownie uden chokoladeLækker og let sommerdessert, mmmhhh



6 thoughts on “Brownies uden chokolade”

  • Hej!
    Jeg elsker denne her opskrift, det er min go-to brownie.
    Dog vil jeg høre om du ved om den kan fryses ned?
    Hilsen Lena

    • Kære Lena,

      Det er skønt at høre – jeg elsker også denne opskrift; den er hurtigt lavet og de smager himmelsk 🙂
      Jeg har ikke før forsøgt mig med at fryse dem, de bliver spist alt for hurtigt 😉 Men jeg tror sagtens, at du kan fryse dem – de vil dog nok smuldre en smule på toppen, når de er tøet op. Jeg synes, at du skal gøre forsøget, om ikke andet, så kan du fryse et par stykke ned og så bruge dem til test 🙂

      Kh Helene

    • Jeg har frosset den flere gang. faktisk synes jeg den kun bliver bedre af at blive frosset – så er den endnu mere konfekt-agtig, når man tager den op ☺️

      • Kære Maria,

        Hvor er det dejligt, at du deler din erfaring med mig og alle dem, der læser med – tusind tak 🙂

        Kh Helene

  • Jeg håber sådan, at jeg med denne opskrift har fundet opskriften på den perfekte kompakte, konfektagtige og smagfulde chokoladekage, som skal serveres med vanilje-fraiche. Jeg har efterhånden prøvet forskellige opskrifter, men det blev bare kedelige kager. Mon mængden passer nogenlunde til en springform der er 25 cm i diameter?

    • Kære Rikke,

      Jeg synes, at disse brownies lige netop bliver tunge og konfektagtige, sådan som en rigtig brownie skal være i min verden. jeg håber, at du bliver lige så glad for dem, som jeg er 🙂
      På trods af, at der ikke er skyggen af chokolade i, så synes jeg, at de har en intens og dyb chokoladesmag.
      Jeg tænker, at du godt kan prøve med en springform i den størrelse, den må bare ikke blive mindre end det, da din kage, så vil blive for tyk til at få den konfektagtige konsistens.
      Vanilje-fraichen vil passe perfekt hertil, evt. sammen med skønne danske jordbær eller friske syrlig-søde hindbær, mmmhhh 🙂
      God fornøjelse – lad mig høre, hvordan det går 🙂

      Kh Helene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.