Chokoladekage med jordbær

For et par dage siden fløj heksene til Bloksbjerg, men i kærestens familie blev dette fejret allerede i sidste weekend. Hvert år op til Skt. Hans mødes hele kærestens familie – og jeg mener hele. I år nåede vi op på 40 inviterede og cirka 35 fremmødte – sikke en flok 🙂 Og sikke en dejlig tradition 🙂

Vi har hver især vores eget mad med til grill og tilbehør. Værtsparret sørger for borde, stole, grill, og det allervigtigste: bålet, heksen og snobrødene 🙂

I år havde jeg tilbudt at bage kage til os alle sammen til dessert og det tilbud blev taget imod med kyshånd og det er da dejligt 🙂

Jeg havde bestemt mig for at lave en chokoladekage med jordbær på toppen – alle elsker chokoladekage og det er højsæson for skønne, rødkindede danske jordbær 🙂 ChokoladekageSvampet chokoladekage, mums

Først bagte jeg en brownie-lignende chokolade kage, men den blev bare slet ikke som jeg havde regnet med. I ren desperation greb jeg til en af mine Amo bage bøger og fandt opskriften på den chokoladekage, som de kalder Den Bedste Chokoladekage. Indrømmet den er god, også selvom den faktisk slet ikke indeholder chokolade som sådan, men derimod kakao. Skidt med det – den er god, den holder sig svampet og lækker i flere dage og alle elsker den.ChokoladekageLuftig og lækker 🙂

Den første kage smed jeg ikke ud – den satte jeg til side, og da den var afkølet smagte jeg på den – mums med mums på – den var super lækker. Tynd, lidt brownie tung, karamelagtig og fyldt med lækker chokoladesmag. Ergo bliver jeg nødt til at bage den igen, tage nogle billeder og dele opskriften med dig 🙂

Tilbage til Amos chokoladekage 🙂

Jeg bagte 2 store bradepander, blandede 2 liter 18% cremefraiche med en smule flormelis og skøn vanilje, plukkede 3,5 kg lækre, danske jordbær ved min jordbær-pusher, som vi kalder ham herhjemme 😉 Kæresten og jeg har allerede plukket 33 kg i år – 22 ligger i fryseren og er klar til marmelade, grød og smoothies til vinter 🙂 Jeg skal ud til ham et par gange mere, inden sæsonen slutter. Store, solmodne, økologiske jordbær smækfyldt med lækker smag – det kan jeg ikke stå for 🙂Danske økologiske jordbærSmukke, solmodne himmerigs mundfulde, mmmhhh 😀

Dette var et sidespor – kagerne, cremefraichen og den store skål med jordbær blev sendt med min søde svigerfar i lørdags, da Skt. Hans skulle fejres – pga. sygdom kunne kæresten og jeg ikke komme med alligevel, øv 🙁

Jeg fik dog en tilbagemelding om søndagen, at kagen var lækker – så jeg satser på, at den var en succes 🙂

Du får opskriften lige her, hvis du selv skulle have lyst til at bage chokoladekagen 🙂

Til 1 stor bradepande skal du bruge:

150 g smeltet smør af den gode slags

450 g rørsukker

3 store æg fra en glad og veltilpas høne

600 g hvedemel

75 g kakao

3 tsk. natron

1½ tsk. vaniljesukker

7½ dl kærnemælk

Tænd ovnen på 200 grader – ikke varmluft.

Rør det smeltede smør og sukkeret lyst. Tilsæt æggene og rør blandingen godt sammen.

Bland mel, kakao, natron og vaniljesukker i en skål og sigt det ned i smør-sukker-æggeblandingen. Tilsæt kærnemælken og rør dejen sammen, indtil den er glat og klumpefri – det tager cirka 5 minutter, sådan cirka.

Kom bagepapir i en stor bradepande og bag kagen midt i ovnen i cirka 22-27 minutter.

Start med at give kagen cirka 22 minutter, og mærk efter med en kødnål om den er færdigbagt. Der må ikke hænge dej ved kødnålen, når du trækker den op ad kagen. Hvis der hænger lidt dej ved, skal den have et par minutter mere. Jeg bagte mine i 24 minutter hver og det passede perfekt.

Når kagen er færdigbagt, lader du den køle lidt af i bradepanden, inden du forsigtigt trækker den over på en rist. ChokoladekageEn skøn og lækker kage klar til at spise 🙂

Kagen smager dejligt, som den er, men den kan også serveres med jordbær, pyntes med glasur, flækkes og smøres med smørcreme, overtrækkes med chokolade ganache – ja, du kan gøre med den, næsten som du synes 🙂

Jeg har desværre ikke noget billede af den i pyntet tilstand, altså med jordbær og cremefraiche, men du kan sikkert forestille dig det: den luftige brune kagebund, den hvide cremefraiche med små sorte vaniljeprikker, og et kæmpe bjerg af rødkindede, solmodne danske jordbær, der ligger og glinser på toppen af denne lækre svampede kage… Uha, mine tænder løber helt i vand 😉

Kagen holder sig frisk og svampet i cirka 4 dage og den er også fryseegnet, dog uden pynt eller fyld 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.