Asiatisk kyllingesuppe
Da jeg stod op i morges og kiggede ud af vinduet, måtte jeg lige kigge en ekstra gang og så hentede jeg min kalender. Datoen i kalenderen viste den 22. maj, men vejret var gået i efterårsstemning. Jeg må indrømme, at jeg var skuffet. Her gik jeg lige og troede, at sommeren havde sneget sig ned over Dannevang, og så var det kun i Pinsen, at vi skulle nyde godt af det gode vejr. Men men men, solskin og over 20 grader de dage, hvor vi har haft fri, er faktisk mere end okay 🙂
Jeg har haft en skøn pinse, og den skal du nok høre mere om, inklusiv opskrifter, lidt senere på ugen.
Vejret i dag fik mig til at ændre mine planer for aftensmaden. Faktisk ændrede jeg mine planer for det meste af dagen. Kaffen blev skiftet ud med the og senere varm kakao, min planlagte træning blev droppet, stearinlysene blev tændt og vinterens store strikketrøje blev fundet frem. Dagen indbød ikke til andet end hygge i sofaen i en stor varm strik med varm the og stearinlys, og sådan blev det 🙂
Når vejret er, som det er i dag, så får jeg en helt ubeskrivelig trang til suppe. Jeg er vild med suppe – den ganske almindelig okse- eller hønsekødssuppe siger mig ikke så meget, må jeg indrømme, men alle andre supper – de er et hit 🙂
Så i dag besluttede jeg, at det skulle være asiatisk kyllingesuppe – jeg kalder den også min influenzasuppe; den er super god, når jeg er ramt af influenza eller forkølelse. Det sker dog ikke særlig tit, helbredsmæssigt er det jo godt, men suppemæssigt er det altså noget skidt 😉 Min søde kæreste har dog fundet en løsning på det dilemma, så nu er det også den suppe, vi får på en rigtig råkold efterårsdag, en efterårssuppe 🙂
Til 2 personer skal du bruge:
½ rød chili
3 fed hvidløg
Et tommeltot stort stykke frisk ingefær
250 g kyllingefilet
4 store gulerødder
1 bundt forårsløg eller 3 porrer
1 blok nudler
Saft af 1½-2 lime
Soya
Hak hvidløg og chili fint, skræl ingefæren og riv den på den fine side af råkostjernet. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave på ca. 3 cm. Skær forårsløgene i skrå 1 cm tykke skiver (bruger du porrer, skærer du dem bare i ½ cm tykke ringe).
Skær kyllingefileten i små tern. Bræk nudlerne i stykker.
Sæt en lille gryde over med vand til nudlerne og kog dem efter kogetiden på pakken, det plejer at være 4-5 minutter. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Sæt en stor gryde over og hæld et par spsk. olivenolie i. Skru op for fuld drøn. Når olien er varm tilsættes du chili, hvidløg og ingefær og svitser under omrøring i et minut. Det må ikke blive brunt. Tilsæt kyllingen og svits under omrøring indtil kyllingen skifter farve. Tilsæt gulerødderne og rør rundt. Efter et par minutter tilsætter du forårsløgene og lader dem svitse med et par minutter.
Tilsæt hønsebouillonen og læg låg på. Suppen skal bringes til kog og så skal den kun koge et par minutter. Nu kan du godt skrue ned på medium varme.
Tag låget af gryden og tilsæt de kogte nudler. Tilsæt derefter lime saft og 3 spsk. soya. Lad suppen komme til kog igen og smag på den. Den skal være lidt stærk, lidt syrlig og lidt salt. Du skal hverken bruge salt eller peber. Chilien og soyaen giver de smage, suppen har brug for.
Server suppen rygende varm, eventuelt med lidt lækkert groft brød til.
Det er en suppe, der skal nydes i sofaen med benene oppe og i skæret fra stearinlys. Det er comfort food af den sunde slags. En anden god ting ved denne suppe er, at den er hurtig lavet. Det er forberedelserne, der tager tiden og selv det, tager ikke lang tid. Jeg bruger ikke mere end en halv time, fra jeg går i køkkenet til suppen er færdig. Så den er god på de travle hverdage.
Vejret lyder ikke til at blive bedre de næste par dage, så du kan sagtens nå at få varmen på denne lækre og sunde suppe. Jeg har fået varmen nu og det var tiltrængt. Nu håber jeg, at vejrguderne ændrer mening med vejret, så den dejlige varme og solen vender tilbage over Dannevang igen og det gør du sikkert også 🙂