Rødebedebøffer

Rødebedebøffer

Rødbedebøffer er et godt alternativ til den klassiske hakkebøf på en kødfri dag, den er fyldt med smag, vitaminer og skønne fibre og så giver den dig en god del af dine 6 stykker grønt og frugt om dagen 🙂 Du kan sagtens spise den med det klassiske hakkebøfs tilbehør som eks. bearnaise sauce og kartoffelbåde, men en god blomkålssalat eller eksempelvis rosenkålssalat er til, er heller ikke tosset.

Til ca. 8 rødbedebøffer skal du bruge:

450 g skrællet og groftrevet rødbeder

4,5 spsk. finhvalset havregryn

1 1/4 tsk. fint salt

Godt med friskkværnet peber

1,5 tsk. tørret timian

2 tsk. hvidløgspulver

½-1 tsk. chiliflager

2 store æg fra en glad høne

40 g. fintrevet parmesan

Jeg bruger min foodprocessor til denne opskrift. Jeg river altid mine rødbeder i min foodprocessor, så jeg slipper for rødbedestrint i hele køkkenet. Monter foodprocessoren med knivindsatsen og kom de groftrevne rødbeder og alle de tørre ingredienser derned i. Kør blandingen godt sammen. Tilsæt æg og parmesanen og kør det sammen til en homogen masse.

Lad “farsen” hvile på køkkenbordet i 20 min. Virker “farsen” meget våd, når de 20 min. er gået, tilsætter du 1-2 spsk. hvedemel og rører godt sammen. Lad herefter “farsen” hvile i yderligere 10 min, så den kan sætte sig.

Find en stor stegepande frem, gerne en med slip-let belægning – jeg bruger min yndlings Tefal stegepande, den er virkelig god. Varm panden op ved middelhøj varme og dæk bunden af panden med et tyndt lag koldpresset rapsolie.

Form rødbedefarsen til bøffer – du skal nok lave dem af to omgange. Jeg bruger ca. 2,5 spsk. fars per bøf. Jeg former bøffen i hænderne, ved at klemme farsen forsigtigt sammen til en kugle og derefter trykke den fladere i hånden. Bøfferne skal være ca. 1,5 cm tykke. Rødbedefarsen er relativ skrøbelig i konsistensen. Steg bøfferne ca. 3-4 min på hver side. Undgå at vende dem for mange gange, da de så kan falde fra hinanden.

Tilsæt mere olie til panden, hvis nødvendigt.

Læg de færdigstegte bøffer på en tallerken foret med køkkenrulle og lad dem dryppe af, imens du steger de sidste bøffer.

Server rødbedebøfferne rygende varme med dit favorit tilbehør.

Farven er intens, dyb pink og smagen er både mild og intens på én gang. Rødbederne er milde i smagen og dog har de en dyb rund eftersmag. Chilien og timianen klæder rødbederne utrolig godt og særligt chilien og den gode mængde friskkværnet peber giver et lille intenst efterbid på tungen. Hvidløget kan anes og jeg bruger pulver, for at det ikke skal dominere i smagen, det skal bare lige drille lidt og afrunde de skønne smagsnoter i rødbedebøfferne. Parmesanen giver en snert af umami til bøfferne og fuldender smagsoplevelsen.

Jeg er så vild med de her rødbedebøffer; farven og smagen, wauw.

Har du bøffer til overs, kan de sagtens genopvarmes.

Du kan bruge disse rødbedebøffer som erstatning for almindelige hakkebøffer til næsten alt, dog ikke burgere, da de kan være noget skrøbelige i konsistensen. Jeg har sågar spist dem til sen morgenmad med hytteost og avocado til, mums det var lækkert.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.