Julecookies med chokolade og appelsin

Julecookies med chokolade og appelsin

Julecookies med chokolade, appelsin og mandler gemmer på en vidunderlig smag af julens bedste krydderier – nelliker, kanel, ingefær og et ekstra strejf af appelsin. Jeg er kæmpe fan af de her cookies og jeg har virkelig svært ved at begrænse mit indtag af dem, når jeg først er begyndt at spise dem 😉

Smagen er mild, krydret og lige tilpas julet, så både børn og voksne kan lide dem, ikke mindst fordi de rummer en god mængde chokolade 😉

Grundopskriften er stort set den samme, som til mine lækre Ingefærcookies med tranebær. Så mine julecookies er lige så hurtige og nemme at bage, som mine Ingefærcookies og børn kan også være med til at lave dem her 🙂

Til ca. 40 mellemstore cookies skal du bruge:

250 g. stuetempereret Lurpak

250 g rørsukker

80 g mørk sirup

2 ½ tsk. vaniljesukker

300 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

½ tsk. fint salt

2 tsk. Dr. Oetker brunkagekrydderi – det skal helst være Dr. Oetkers, da der er tørret og stødt appelsinskal i – kan du ikke finde den, kan du bruge 3/4 tsk. stødt nelliker, ½ tsk. stødt kanel, ½ tsk. stødt ingefær – det andet er bare nemmere

150 g. grofthakket mørk chokolade med appelsin

100 g. Dr. Oetker appelsinskal – den hakkede syltede slags

100 g. hakkede mandler

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd to bageplade med bagepapir.

Skær smørret i mindre stykker og kom det i en stor røreskål sammen med rørsukker, sirup og vaniljesukker – jeg måler altid siruppen af direkte i skålen, så der ikke skal klistres med opmåling i en anden skål. Det er altså noget nemmere at måle direkte af i den store skål.

Pisk de lækre søde sager godt sammen med en håndmikser. Tilsæt mel, bagepulver, salt, og brunkagekrydderiet og rør let sammen. Kom mandler, den mørke chokolade og appelsinskallerne i skålen og rør dejen ensartet.

Nu til det sjove og grattede 😉

Form dejen til valnødde store kugler. Læg dem på bagepladen med god afstand imellem og tryk dem flade, så de er ca. 1 cm høje. De flyder en del ud. Jeg kan få plads til op til 340cookies på to bageplader – og nej, de behøver ikke ligge på snorlige rækker. For at få plads til dem alle på de to plader, er det nødvendigt at ligge dem lidt hulter til bulter. Fordi de flyder en del ud, vil nogle af dem også bage lidt sammen, men det gør absolut ingenting.

Sæt begge bageplader ind øverst i ovnen, bag dem ca. 10 min og byt så rundt på dem – selvom jeg har en ny ovn og bruger varmluft, synes jeg, at jeg får den bedste afbagning ved at bytte pladerne rundt ca. halvvejs i bagetiden. Bag cookiesene i yderligere 8-10 min. De skal være let gyldne i kanterne.

Lad de lækre juleduftende cookies køle af på en rist, når de er bagt. På grund af mængden af fyld i de her lækre cookies, kan de være en smule skrøbelige, når de er helt varme fra ovnen, men skulle nogle af dem gå lidt fra hinanden, kan du skubbe dem forsigtigt sammen med fingrene imens de stadig er varme, så holder de fint sammen, når de er blevet kolde.

Opbevar de lækre julecookies med mandler, chokolade og appelsin i en tætsluttende kagedåse eller giv dem væk som en sød lille julehilsen til venner, familie og naboer – det gør jeg 🙂

Smagen i de her julecookies er ubeskrivelig god – den store mængde af smør gør at de nærmest smelter på tungen og sukker og den mørke sirup giver en skønt karamelliseret note. Mandlerne giver et skønt knas og den mørke chokolade giver en skøn snert af bitterhed, der klæder denne vidunderlige cookies. Appelsinskallerne og det skønne brunkagekrydderi fuldender smagsoplevelsen og giver dig den bedste smag af jul, du kan ønske dig.

For mig er det her i sandhed en uovertruffen julesmåkage, der rummer alt det lækre af julens skønne ingredienser og virkelig giver mig en duft og smag af jul.

Mine sprøde julecookies med mandler og chokolade smager vidunderligt til en kop god kaffe eller the eller sågar til en kop god varm chokolade. De er en ren lækkerbisken og utroligt vanedannende.

Du må simpelthen prøve dem 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.