Kyllingefilet med citron og timian

Kyllingefilet med citron og timian

Kyllingefilet med citron og timian er en vidunderlig frisk måde at servere kyllingefilet på. Citronen og timian klæder hinanden og gør underværker for et stykke kylling, der godt kan være lidt fersk i smagen.

Citronen mørner også kyllingefileten en smule, så du er garanteret et mørt og saftigt stykke kylling, der er smækfyldt med skøn smag.

Kødet er hurtigt tilberedt, da kyllingefileten bankes flad – det giver en større stegeflade og en større flade til at modtage de skønne smage.

Til 3 personer skal du bruge:

3 kyllingefileter

1 øko citron – saft og skal deraf

1 stort fed hvidløg

2 spsk. frisk timian – finthakket

2½ spsk. god olivenolie

25 g god smør til stegning – jeg bruger altid Lurpak

Godt med friskkværnet peber

En lille smule fint salt

Skær sener fra kyllingefileten, der sidder altid en djævelsk lille satan og irriterer, der hvor fileten er tykkest.

Find et stykke bagepapir frem, lig kyllingefileterne derpå med lidt afstand imellem og fold bagepapiret indover. Brug din hånd til at banke fileterne lidt flade. en knytnæve, lidt kraft i slaget og en smule irritation i hovedet gør opgaven meget nemmere 😉

Find en lille skål frem. Riv citronskallen derned i. Halver citronen og pres saften af den. Kom saften i skålen til skallen. Pres hvidløgsfedet ned i skålen. Når du presser hvidløgsfedet frem for at hakke det, får du meget mere smag ud af et enkelt fed. Presset trækker alle de gode olier ud af fedet og banker smagsskalaen i vejret. Kom timianen i skålen sammen med olivenolien og masser af friskkværnet peber. Rør blandingen godt sammen.

Duften fra skålen er absolut fantastisk – den syrlige citron, det krydrede hvidløg og den aromatiske timian – suk, sikke nogle dufte – de sender mig fluks til skønne Italien 🙂

Find en stor stegepande frem, kom smørret på og tænd for god varme. Når smørret bruser, kommer du kyllingefileterne på panden. Lad dem brune hurtigt af på begge sider, det tager et par minutter. Skru ned til medium varme og tilsæt den skønne marinade i skålen til panden.

Steg kyllingefileterne yderligere 3-4 minutter på hver side og øs endelig den gode skønne marinade over undervejs.

Sluk for panden og drys de lækre kyllingefileter med lidt fint salt.

Server de velduftende fileter med en god skøn salat, både min sprøde og knasende blomkålssalat og min lækre lune Middelhavssalat passer ualmindeligt godt hertil. Server gerne lidt lækkert groft brød til, f.eks. mine lækre langtidshævede flutes.

Smagen i disse saftige og møre kyllingefileter er helt vidunderlig. Den skønne syrlige note fra citronen komplimenteres perfekt af timianens uovertrufne aromatiske smage. De lækre hvidløg giver et skønt krydret spark og den gode mængde peber giver lige den styrke, som kyllingefileterne kan lide.

Kyllingefilterne med citron og timian er den ultimative forårs- og sommerret og både duft og smag sender dig sydpå til de skønne Middelhavslande og bringer dejlige minder om sommer, sol og varme.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.