Ærtesuppe

Ærtesuppe
Print Friendly, PDF & Email

Ærtesuppe lavet af frosne ærter er en nem, hurtig og sund aftensmad, der også sagtens kan fungerer som en lækker forret. Ærtesuppen er hurtig lavet og derfor god til de dage, hvor tiden er presset og du stadig gerne vil servere en sund aftensmad for familien.

Jeg bruger frosne ærter og det fungerer super fint. Alle ingredienserne er nogle du uden tvivl allerede har i huset, og det gør det kun nemmere. Toppingen eller fyldet om du vil kan varieres alt efter, hvad du har lyst til. Til denne opskrift har jeg brugt krydderurtemarinerede rejer, men du får også et par forslag til andet fyld, du kan toppe suppen med.

Du kan sagtens servere suppen med lidt lækkert brød til, du kan f.eks. bage mine lækre langtidshævede flutes til. De smager aldeles vidunderligt og passer perfekt til den smukke grønne ærtesuppe.

Til 2-3 personer til hovedret eller 6 personer til forret, skal du bruge:

1 god sjat koldpresset rapsolie

1 lille finthakket løg

1 fed hakket hvidløg

½ dl. hvidvin – vinen kan undlades, men jeg synes det giver en skøn syrlighed til suppen – alternativt kan du smage suppen til med lidt citronsaft – husk at bruge en god hvidvin, gerne en halvtør en en sødmefuld frugtig duer ikke

600 g. frosne ærter

½ l. god grøntsagsbouillon

½ dl. sødmælk

Friskkværnet peber

1 lille håndfuld grofthakket frisk basilikum

 

Til fyldet skal du bruge:

1 håndfuld finthakket dild – gem lidt til pynt

1 håndfuld finthakket bredbladet persille

Fintrevet skal af 1 øko citron

200 g rejer

1 syrligt æble

Begynd med toppingen. Bland de finthakkede krydderurter og citronskallen i en skål. Tilsæt rejerne og vend hele herligheden godt sammen. Sæt på køl indtil suppen er klar. Skær æblet i små tern og sæt også det på køl til suppen er klar.

Sæt en mellemstor gryde over medium varme. Kom olie, løg og hvidløg i gryden og sautér løgene til de bliver klare. Tilsæt hvidvinen og lad den reducere til det halve. Kom ærter og bouillon i og en god sjat friskkværnet peber. Jeg salter ikke suppen, da bouillonen er salt og jeg synes den tilfører nok salt til suppen. Lad suppen komme til kog og tilsæt mælken. Rør rundt, bring til kog igen og tilsæt basilikummen.

Fjern suppen fra varmen og stik en stavblender i den og blend den glat. Smag suppen til, det kan være, du synes den skal have et lille nip salt. Suppen er en smule sød i smagen, men æblet giver den, den syrlighed den har brug for.

Fordel suppen i skåle, top med de krydderurtemarinerede rejer og æbleternene og server med det samme.

Ærtesuppen har en smuk grøn forårsfarve og en cremet konsistens. Den har en mild smag, der slår igennem på smagen af ærter – skønt. Hvidvinen giver en skøn snert af syrlighed og sammen med æbleternene gør det at suppen ikke bliver for sød. Basilikummen giver både farve og en parfumeret note. De krydderurtemarinerede rejer smager aldeles vidunderligt sammen med den cremede suppe. Dilden og persillen giver et skønt frisk pift og rejerne klæder smagen af ærter. Det er en suppe, der gør glad helt ned i tæerne og den smukke farve og den vidunderlige ærtesmag passer perfekt til en forårs- eller sommermiddag.

Denne lækre ærtesuppe er også et hit blandt børn og den kan sagtens laves med hvidvinen i, selvom børn skal have den. Reduktionen af vinen gør at alkoholen fordamper og kun smagen bliver tilbage. Man kan vælge at lave flere forskellige slags topping, så der er noget for alles smag.

Et par ideer til andet topping eller fyld til suppen kan være disse:

Topping 1:

Rugbrødscroutoner skåret i små stykker

Ovnstegt serranoskinke – beregn ca. 1-2 skiver per person – brækket i små stykker – skinken steges ved 200 grader i ca. 8 minutter – hold øje med den, da den let får for meget.

1 syrligt æble i små tern

 

Topping 2:

Kogt eller stegt kyllingekød i små stykker

1 syrligt æble i små tern

Topping 2 giver noget mere fylde til suppen og den kan derfor strækkes til én person mere. Topping 2 er at foretrække, hvis suppen serveres som hovedret.

Prøv denne lækre grønne ærtesuppe og du vil falde pladask for den. Ved at være godt organiseret, kan du have aftensmad kalr på ca. 20 minutter og det er ikke helt dårligt på en travl dag og du er sikker på, at familien får et sundt og nærende måltid.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.