Sommer omelet
Rucola og æg er en super kombination. De harmonerer fantastisk godt sammen. Specielt de helt spæde rucola blade, som vokser i min have. I dag har jeg taget den første håndfuld og brugt til en lækker og lynhurtig omelet med solmodne tomater og hytteost.
Sammenlagt brugte jeg ti minutter på at lave min frokost i dag og det er egentlig ret hurtigt. Det tager lige så “lang” tid at smøre en skive rugbrød og komme pålæg på. Du kan også bruge omeletten til en let aftensmad efterfulgt af lidt frisk frugt eller nogle lækre bær.
Til en person brugte jeg:
2 lækre æg fra frilandshøns – du kender min holdning til æg – aldrig, aldrig buræg
1 stor håndfuld friskplukket rucola eller spinat
1 stor solmoden tomat
4 spsk. hytteost
Tænd for en lille pande på fuldt drøn. Slå de to æg ud på panden og rør dem sammen med en palet, til en ensformig omeletmasse. Lad den stege et par minutter. Skyl imens rucolaen og tomaten godt. Skær tomaten i skiver og halver dem.
Skub omeletten over på en tallerken, fordel hytteost henover og kværn lidt peber over til at give lidt ekstra smag. Fordel 2/3 dele af rucolaen over og alle tomaterne. Top med det sidste rucola og server.
Spis sommer omeletten om den er eller snup en skive lækkert groft rugbrød til, hvis du er rigtig sulten 🙂
Det er en let, lækker og sommerlig ret til den lille appetit. Jeg spiser aldrig ret meget, når der er varmt og det er der i dag. Det er skønt og det skal nydes. Jeg vil liste ud i solen, imens du overvejer om ikke, at det er i aften, du skal afprøve denne lækre omelet 🙂