Syrener, solskin og asparges

Ifølge kalenderen er det i dag årets første sommerdag, men jeg synes nu også, at der var sommer i går. Eftermiddagen og aftenen blev brugt ude i solen i selskab af vores lille solsortehan, der kommer på besøg og synger for os flere gange om dagen. Det er da fantastisk 🙂

Lige nu er det højsæson for syrener. Det dufter fra hver en busk og hver en hæk og de lyser så flot op med deres sart-lilla, hvide og mørklilla farver. Jeg er syg med syrener; udenfor mit vindue i mit barndomshjem voksede der en stor hæk med lilla syrener og hver gang jeg åbnede vinduet, trak den fantastiske duft ind og bedøvede alle mine sanser. Jeg tror, at det er derfor, jeg er så vild med syrener 🙂 Jeg plukkede en kæmpe buket syrener i går, godt hjulpet af kæresten, der nu spreder duft og lyser op i stuerne og køkkenet. Det er så dejligt 🙂IMG_2549IMG_2551

Hele aftenen blev brugt på terrassen, hvor vi nød solen, et glas køligt rosévin og maden, der blev tilberedt på grillen.IMG_2559

Vi fik en lækker steak med nye kartofler drysset med frisk oregano og tzatziki til, en salat af solmodne tomater og forårsløg, frisk rucola og spinat fra egen have, der blev vendt med en lille smule olie-eddikedressing og så grillede grønne asparges med balsamico og olivenolie. Rigtig lækker og let sommermad, der smagte helt fantastisk.

Grillede grønne asparges:

1 bundt grønne asparges

Friskhøvlet parmesanost

Balsamico eddike

Olivenolie

Skyl aspargesene godt og bræk den nederste del af – de knækker selv, der hvor de skal, smart. Gril aspargesene direkte på grillen på tværs af risten, så de får fine grillmærker. Læg dem på et fad eller en tallerken og dryp balsamicoeddike og olivenolie ud over dem. Slut af med at høvle lidt frisk parmesanost over. Brug din kartoffelskræller til det, så får du nogle fine flager, der ikke er for tykke eller for tynde 🙂IMG_2568

Jeg kom godt nok ikke parmesanost over i går, da kæresten er lidt oste-forskrækket, men gør det, det smager himmelsk.

Jeg nyder at tulre rundt mellem mine krukker med krydderurter og nyde duften fra dem, at se hvor store mine tomatplanter er ved at være – jeg har fundet blomsterknopper i de første tre tomatplanter nu, dejligt 🙂 Mine kartofler gror med lynets hast og de skal snart hyppes igen, så jeg ikke får grønne kartofler. Agurkerne er allerede kommet ud, de var gået i blomst, så jeg kunne desværre ikke vente med at plante dem ud til Grundlovsdag, og de hygger sig og vokser og blomstrer, dejligt 🙂IMG_2560

I dag lover de kære metrologer også godt vejr, og jeg håber, at du vil tage dig tid til at gå ud og nyde det og hygge dig med dem, du elsker, både familie og venner. Jeg vil bruge dagen sammen med kæresten og hans familie. I dag bliver hans farmor nemlig 90 år og det skal fejres. 90 år, det er et langt liv og hun er frisk som en havørn, smilende, glad og positiv. Gid jeg er lige sådan, når jeg bliver 90 🙂

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.