Pasta med rejer og tomater

Pasta med rejer og tomater

Pasta med rejer og tomater er en italiensk klassiker, som er en af mine absolutte favorit retter. Jeg har givet retten mit personlige touch og tilføjet lidt frisk rucola, både for smagen og for synets skyld.

Denne pastaret [pasta con gamberetti e pomodori] er en frisk og sommerlig ret, der er lynhurtig lavet. Den er perfekt som gæstemad, og som dekadent hverdagsret.

Ingredienserne er, som altid i det italienske køkken, enkle og kvaliteten er råvarerne er essentiel. Jo bedre råvarer, jo bedre ret.

Til 2 personer skal du bruge:

2 forårsløg

4 fed hvidløg

1/2 rød chili

400 g solmodne cherrytomater eller små blommetomater, San Marzano er min favorit, på grund af den lækre krydrede smag

Skræl af ca. 1/3 økologisk citron

1 stor håndfuld frisk basilikum

2 store håndfulde rucola

250 g rå kæmperejer

Pasta efter sult – jeg bruger den lækre conchiglie rigate fra De Cecco (muslingeskaller), da de kan gemme både tomater og rejer og den lækre væde fra retten, uhm. Du skal beregne ca. 75-100 g tørret pasta per person, afhængig af hvor sulten man er selvfølgelig.

Olivenolie

Friskkværnet peber

Havsalt

Rens forårsløg, gem så meget af den grønne top som muligt. Pil hvidløg, skyl og slyng både basilikum og rucola godt. Skyl tomaterne og tør dem.

Skyl og tør citronen.

Sæt en stor gryde over med rigeligt vand til pastaen – du skal beregne 1 liter vand per  100 g tørret pasta. Når vandet koger tilsætter du salt – 1-2 spsk. fint salt. Vandet skal være lige så salt som Middelhavet, for at din pasta bliver helt perfekt. Husk, ingen olie i vandet – det gør italienerne ikke. Den store mængde vand giver pastaen plads til at bevæge sig under kogningen og derfor er det ikke nødvendigt med olie, for pastaen vil ikke komme til at klæbe, når du bruger rigeligt vand. Pastaen suger heller ikke mere salt til sig,e nd den har brug for, så lad dig ikke forskrække af mængden af salt.

Imens pastavandet kommer til kog, skal du snitte grøntsagerne.

Skær forårsløgene i tynde ringe. Hak hvidløg og chili fint. Halver tomaterne.

Pil rejerne og fjern tarmstrengen. Du kan nogle gange være heldig og finde rejer, der kun har haleviften på, i så fald, skal den pilles af. Du kan også få din fiskehandler til at pille rejerne for dig, hvis du ikke selv vil gøre det.

Sæt en stor stegepande over med høje sider, en sautérpande er at foretrække. Kom en god sjat olivenolie i bunden af panden. Tænd for panden på mellemhøj varme, men først når du har puttet pastaen i det kogende pastavand.

Sautér forårsløg, hvidløg og chili i olien i et par minutter. Det må ikke tage farve, det skal bare klares og afgive smag til olien.

Tilsæt tomaterne og lad dem sautere med et par minutter.

Nogle minutter før pastaen er færdigkogt, skal rejerne på panden. De skal kun lige skifte farve og endelig ikke have for lang tid, så bliver de gummiagtige og ikke særlig gode.

Dræn vandet fra pastaen, gem ½ dl, og hæld pastaen i panden med rejerne og tomaterne. Vend det godt sammen og tilsæt eventuelt pastavandet, hvis dette r for tørt og du gerne vil have lidt sauce til retten. Sluk for panden og tilsæt både basilikum, rucola og riv citronskallen over retten. Vend rundt nogle gange, smag til med havsalt og friskkværnet peber og server pastaen rygende varm i dybe tallerkner eventuelt med lidt godt brød til at suge væden op med.

En enkel og elegant italiensk klassiker, der vækker begejstring hos alle. Farverne er smukke og klare og smagen er sublim.

Noterne i retten er aromatiske, krydrede og let parfumeret. Hvidløg og chili giver et lille bid til både rejer og pasta og giver et smukt modspil til den sødme, som både rejer og pasta naturligt indeholder. Tomaterne og citronskallen giver en skøn syrlig note, der klæder rejerne. Rucolaens let bitre note fuldender smagsoplevelsen og det er svært at begrænse sig til kun én portion af denne lækre ret.

Jeg er vild med pasta med rejer og tomat og det er en af mine yndlings sommerretter, der ofte er på bordet herhjemme. Enkelt, elegant og yderst delikat. Prøv den her i weekend og glæd familien og vennerne med italienske sommerminder.

Buon appetito! 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.