Pandekager
Kalenderen siger efterårsferie, dog ikke min, men skidt med det. Jeg passer gladelig mit dejlige arbejde, og nyder stadig det typiske danske efterårsvejr 🙂
Efterårsferien byder normalt på en masse hygge med familie og venner, ture på museum og i biografen, tussen rundt i nattøj midt på dagen og masser af hjemmebag. Efterårsferien er lidt en “lad os gi’ los uge” og hvor er det skønt. En gang imellem skal den der kalorie forskrækkelse altså pakkes væk!
Er der nogen bedre måde at pakke den væk på, end at bage gode gammeldags pandekager og nyde dem med jordbærsyltetøj, sukker, is, Nutella og banan eller vaniliesirup?
Jeg kan ikke finde en bedre måde 🙂
Selvom jeg ikke holder ferie, vil jeg stadig pakke min kalorie forskrækkelse væk og det har jeg gjort med disse dejlige pandekager, som er lavet på min søde mors opskrift.
Til 16-20 pandekager skal du bruge:
300 g hvedemel
3 æg str. M/L – allerhelst æg fra en glad og livlig frilands pylle-rylle, og ikke de triste buræg
2 spsk. dejlig rørsukker – hvis du har hyldesukker kan du bruge det i stedet for
7 dl sødmælk fra en sød ko
Pisk alle ingredienserne rigtig godt sammen. Det kan være en fordel at si melet først, så undgår du de værste melklumper. Lad blandingen hvile 10-15 minutter og så skal du i gang med det sjove 🙂
Tænd ovnen på 100 grader, sæt et fladt fad derind. Find to medium store stegepander frem og lidt flydende fedtstof (ikke olivenolie, brug lidt smeltet smør eller et flydende blandingsprodukt som Becel – hvem skulle dog tro, at jeg fraråder olivenolie og anbefaler et blandingsprodukt, der må være noget galt 😉 ). Kom en smule fedtstof på hver pande og lad det bruse op ved medium varme. Kom ½ dl pandekagedej på hver pande og tip panden, så dejen løber ud på hele pandens flade. Bag pandekagen til den er gylden på begge sider – det tager cirka 3 minutter, måske lidt mere eller lidt mindre.
Hvis du er rigtig sej, så gør du ligesom min søde far – vender dine pandekager i luften – jeg er ikke sej, jeg kan skisme ikke finde ud af det 😉
Kom de færdigbagte pandekager i ovnen på det flade fad og dæk dem med stanniol, så de ikke bliver tørre og kedelige. Fortsæt på samme måde, lidt fedtstof, ½ dl dej og tippe-tippe, indtil du har bagt pandekager af alt dejen.
Server pandekagerne lune med vaniliesirup eller frisk hyldeblomst sirup til – hyldeblomstsiruppen bringer sommeren tilbage; smagen er sød med en snert af citronernes syrlighed og til sidst rammes dine smagsløg af de skønneste noter af hyldeblomster. Vaniliesiruppen giver pandekagerne en delikat fylde og sødme uden at gøre dem over-søde.
Du kan også overraske din familie og servere skiver af banan og Nutella til pandekagerne – det smager drøn godt, mums!
Er du helt blevet overrumplet af dine søde tand, får du lige et par ideer til, hvad du også kan lave her i din efterårsferie af søde sager:
Du kan finde mange flere opskrifter under Den søde tand – god fornøjelse 🙂