Pærekage med ingefær
Pærekage med ingefær er en skøn efterårskage, der er let at lave og har en skøn smag af modne pærer og krydret ingefær, uhm.
Pærekagen er perfekt til efterårsferiens dejlige hyggestunder og den smager fantastisk både lun og kold 🙂Skøn og lækker efterårskage
Til en lille familie skal du bruge:
190 g stuetempereret smør af den gode slags
190 g hvedemel
190 g lyst rørsukker
3 store æg fra en glad høne
1 ½ tsk. bagepulver
1 nip fint salt – bare et lille et
40 g syltede ingefær – ikke sushi ingefær, men den i sirup
150 g moden pære i små tern – skrællet vægt
1 ½ spsk. mælk fra en meget sød ko
80 g ricottaost
4 spsk. sirup fra den syltede ingefærComfort food i kageform
Skær ingefæren ud i bitte små tern og læg dem til side.
Varm ovnen op til 175 grader – ikke varmluft.
Rør smør og rørsukker sammen i en stor skål – brug gerne en køkkenmaskine. Blandingen skal blive let, lys og luftig. Tilsæt de skønne æg, et ad gangen og rør imellem hver tilsætning.
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål og tilsæt melblandingen til smørblandingen, imens du rører forsigtigt. Tilsæt også mælken.
Rør endnu en gang og tilsæt så ricottaost, de små lækre pære tern og den parfumerede ingefær. Rør dejen godt sammen.
For en lille brødform (9x17x8 cm) med bagepapir. Jeg bruger en lille brødform, da det giver en højere og smukkere kage, end den traditionelle 1,5 eller 2 liters brødform. En form af den størrelse giver en fladere og tristere kage, at se på, ikke at spise 😉
Hæld dejen i formen og bag den skønne kage i cirka 50-60 minutter. Begynd med 45 minutter og tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en kødnål ned i den; hvis der hænger dej ved, skal den have lidt længere.Delikat kage med vidunderlig smag
Når kagen er færdigbagt, gylden og lækker, tager du den ud af ovnen. Imens kagen stadig er varm, hælder du forsigtigt siruppen over den smukke kage. Den varme kage suger siruppen til sig og den bliver endnu bedre 🙂
Lad kagen køle af i formen på en rist. Server kagen lun eller helt afkølet – begge dele smager fantastisk på hver sin måde.Saftig, sødmefyldt og stærkt vanedannede 😉
De små stykker pære smelter ind i kagen og overrasker med små sødmefyldte smagsbomber. Ingefæren giver en vidunderlig dyb krydret smag til kagen og de ligger som små stykker smeltet bidder af himlen gemt godt i den.
Pærekagen er en absolut efterårs klassiker og et skønt alternativ til den klassiske pæretærte.
Det er en virkelig lækker kage! Tusind tak for opskriften.
Kære Mette,
Det er så dejligt at høre, at du kan lide den – velbekomme 🙂
Kh Helene