Denne rucolasalat med æble er let, lækker og nem at lave. Den er perfekt tilbehør til kylling af forskellige slags og til grisebasser 🙂Vintersalat i smukke farver
Ofte når den står på salat rundt omkring i de danske hjem, ender det i den samme slags; iceberg. Jeg har det sidste stykke tid givet dig flere forskellige opskrifter på dejlige salater, der er velsmagende, sunde og lette at lave. De er alle perfekte alternativer til den traditionelle iceberg blanding (gys).
Rucolasalaten med æble er sidste nye påfund i salatgenren herhjemme og den er et kæmpe hit.
Til 3 personer skal du bruge:
1 bakke rucola
1 stort rødkindet dansk æble
100 g syltede rødbeder
1 spsk. akaciehonning
½ spsk. hvid balsamicoeddike
Lidt friskkværnet peber
Evt. 1 håndfuld brombær
Læg rødbedeskiverne til afdrypning i en stor sigte i et lag. Det meste af væden fra syltelagen skal dryppes fra, ellers bliver salaten slatten og pink. Lad rødbederne dryppe af i minimum 15 min.
Skyl rucolaen rigtig godt i store mængder koldt vand. Jeg fylder altid en opvaskebalje med iskoldt vand og ligger min rucola deri i 5-10 minutter, vender rundt i salaten og skifter vandet ud, nyt vand på og skyller en gang til.
Slyng rucolaen tør i en salatslynge – du kan også duppe den tør i et rent viskestykke.
Riv rucolaen i mindre stykker og kom den op i en stor skål.
Skyl æblet og skær det i små tern. Put æbleternene op til salaten.
Skær de afdryppede rødbedeskiver i små tern på størrelse med æbleternene og kom også dem op i skålen.
Hvis du vil bruge lidt brombær, skal de skylles godt og halveres.
Dryp akaciehonningen over salaten og følg trop med den hvide balsamicoeddike. Kværn til sidst lidt peber over.
Vend forsigtigt salaten sammen – brug enten to spiseskeer eller dine hænder. Hænderne er altid lettest at bruge, så skader du heller ikke salaten unødigt 🙂Smuk salat med god smag, mmmhhh
Server den lækre salat som tilbehør til en lækker langtidsstegt kylling, i en sandwich med en rest af kylling, til lidt grisebasse kød, f.eks. en god svineskank eller en porchetta, mmmhhh.Lækker mad af den sunde slags 🙂
Salaten er frisk og let i smagen. Rucolaens bitterhed passer perfekt til de syrlig/søde, saftige æbler og rødbedernes sødme med en svag note af syre fra lagen fuldender denne skønne salat. Honningen kæler for hvert enkelt blad rucola og dine sanser pirres af balsamicoens underfundige syrlighed – en skøn salat, der kan laves igen og igen 🙂
Jeg har bl.a. serveret den til en rest af en lækker langtidsstegt kylling, stegt på panden med lidt skønne krydderier, en fyldt portobellosvamp og lidt søde kartofler, der er skåret i skiver, krydret godt og stegt i ovnen, lækkert og meget sundt 🙂Indbydende og lækkert 🙂