Dette er en delikat og lækker simreret, der passer sig selv og smager forrygende. Jeg garanterer, at du aldrig har fået så mør kylling før. Den smelter på tungen og smager lækkert af krydderier og sødme.
Til 4 personer skal du bruge:
1 stk. 1400 g kylling
1 portion tør-rub – se opskriften nedenfor
Tør-rubben:
50 g brun farin
25 g mild paprika
1 spsk friskkværnet sort peber
1 spsk Maldon havsalt
½ spsk cayennepeber
1 tsk sennepspulver (sennepsmel kan også bruges – dog ikke fiskesennep)
1 tsk røget paprika
Bland alle krydderierne godt sammen. Smag på rubben, den skal være stærk, men også lidt sød. Synes du den mangler lidt sødme, så tilsæt en smule ekstra farin.
Løsn skindet ved halsåbningen på kyllingen meget forsigtigt med en lille meget skarp kniv – hverken skind eller kød må tage skade.
Lirk dine fingre ind og brug dem til at løsne skindet hele vejen ned af brystsiden på kyllingen.
Fordel en god portion rub under kyllingens skind og masser det godt ind i kødet – stadig uden at skindet går i stykker.
Fordel resten af rubben indeni kyllingen og på kyllingens skind. Så er du sikker på, at den tager al den smag, den kan fra krydderierne.
Læg kyllingen i en stegeso enten af glas eller en römertopf – jeg har en “so” i glas og den fungerer perfekt til formålet.
Lad kyllingen trække smag i køleskabet i tre timer, gerne mere. Varm ovnen op til 110 grader – ikke varmluft og sæt kyllingen i ovnen, når den har trukket. Lad kyllingen hygge sig i ovnen i 4½1 time og nyd den fantastiske duft af kyllingen, sødme og krydderier, der langsomt breder sig i hele huset efter ca. 2 timers stegetid. Du tænker sikkert, at 110 grader ikke er nok, men tro mig, det er det. Kyllingen falder fra hinanden, når du tager den ud.
Når kyllingen har stegt i 4½ time, tager du den ud, men lad den blive i “soen” med låget på. Den skal trække i 20 minutter. Imens kan du lune fuldkornsburgerboller, lave barbecuesauce og finde din coleslaw frem.
Pil skindet af kyllingen og del kødet fra hinanden i mindre stykker med to gafler. Dryp 2-3 spsk. af det kyllingesnask, der er i “soen” over kyllingekødet. Snasket er fyldt med god smag af kyllingen og krydderierne.
Server din pulled chicken i fuldkornsburgerbollerne smurt med barbecuesaucen og fyldt med coleslaw.
Det smager virkelig syndigt og usundt, men sandheden er, at det faktisk er en ret sund ret og alle vil elske den.
kan jeg bruge kalkun
Kære Roxy,
Jeg har aldrig selv prøvet med kalkun, men jeg tror godt, at det kan lade sig gøre. Vil du bruge en hel kalkun? Hvis du kun bruger kalkunbryst er kødet for magert og du kan risikere, at det bliver meget tørt.
En hel kalkun skal have noget længere tid i ovnen afhængig af størrelsen.
Jeg håber, at det hjalp dig lidt på vej 🙂
Kh Helene
Ville det være muligt at lave den uden stegeso?
Kære Henriette,
Det kan du tro 🙂 I stedet for en stegeso kan du bruge et almindeligt fad, gerne med høje side. Krøl et stykke bagepapir sammen og skyl det under vandhanen, vrid det meste af vandet ud af det. Læg det fugtige bagepapir ned over kyllingen og dæk derefter hele fadet godt med stanniol. Bagepapiret holder på fugten.
Sammen fungerer bagepapiret og stanniolen som et låg a la låget på en stegeso 🙂
God fornøjelse -)
Kh Helene
Lidt bisset at vise et billede af burgeren med lækre sweet potato fries on the side uden at der følger opskrift med 😉
Kære Charlotte,
😉 Det har du da godt nok ret i – det er ret bisset af mig 😉 Jeg kan give dig opskriften her:
Til 2 personer skal du bruge:
2 søde kartofler
Lidt olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
Skræl kartoflerne og skær dem ud i tynde både – de må ikke være alt for tynde, så bliver resultatet ikke for godt. Læg dem i et lag på en bageplade med bagepapir og dryp en smule olivenolie henover, endelig ikke for meget, så kan de blive ret slatne. Krydr dem godt med havsalt og friskkværnet peber. De kan sagtens bære en del krydderi, så brug bare lidt ekstra.
Bag dem midt i en 200 grader varm ovn i cirka 25 minutter, og brug hellere end gerne varmluft til disse små basser. Når de bliver lidt mørke i spidserne, så er de nok.
Søde kartofler får ikke helt samme sprødhed som kartoffelbåde/fritter af almindelige kartofler, men hvis du giver dem et par ekstra minutter, så nærmer du dig og de smager SÅ meget bedre – synes jeg 😉
Du kan også sagtens tilføje lidt ekstra krydderi til kartoflerne i form af hvidløgspulver, lidt tørret chili, timian (det smager super godt til dem), basilikum, citronpeber i stedet for almindelig kværnet peber. Det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser 🙂
Jeg håber, at opskriften vækker glæde, og at du kigger forbi herinde igen 🙂
God fornøjelse og velbekom 😀
Kh Helene
Et lille NB Charlotte, paprika og cayennepeber smager rigtig godt på kartoflerne lige netop til denne ret 🙂
Kartoflerne kan bages, imens kyllngen trækker – bare husk at skrue op for varmen 🙂
Kh Helene