Fastelavnsboller med makronfyld

Jeg elsker at bage fastelavnsboller i alle afskygninger og varianter, og den her er en af mine favoritter; fastelavnsboller med makronfyld. En skøn knasende, sød og delikat variant af den lækre klassiker med cremefyld.Fastelavnsboller med makronfyldSkønne boller med frækt fyld 🙂

Til 18 fine fastelavnsboller skal du bruge:

50 g gær

2 dl mælk fra en glad ko

3 spsk. rørsukker

150 g smør af den gode slags

ca. 400 g hvedemel

Fyld:

100 g stuetempereret smør af den gode slags

2 spsk. rørsukker

1 spsk. vaniliesukker

20 makroner

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Blandingen skal være lillefingervarm. Smuldr gæren i en stor skål og rør den ud med smør-mælkeblandingen. Tilsæt sukker og rør. Kom hvedemel i lidt af gangen og ælt dejen blød og smidig.

Lad dejen hvile under et klæde i 15 minutter.

Imens dejen hygger sig, skal fyldet røres sammen.

Knus makronerne med hænderne ned i en skål. Der må gerne være mellemstørrelse stykker imellem – de skal ikke knuses til pulver. Kom resten af ingredienserne i skålen og rør fyldet godt sammen. Sæt skålen til side.

Når dejen har hvilet i 15 minutter, vender du den ud på et meldrysset bord. Del dejen i to dele og læg den ene tilbage i skålen. Rul den anden klump dej ud i en kvadrat, cirka 3-4 mm i tykkelse. Skær 9 firkanter ud af dejen og fordel halvdelen af fyldet midt på hver dej stykke. Fold de fire hjørner ind over fyldet og fold de sidste sider ind over, så fyldet er helt skjult. Klem dej hjørner/sider godt sammen og brug begge hænder til at trykke dejen godt sammen.

Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter.

Gentag hele processen med det sidste dejklump.

Tænd ovnen på 225 grader – ikke varmluft, det er ikke særlig godt til brød og kager. Når bollerne har efterhævet i 20 minutter burde ovnen også være varm. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter. Jeg bager mine i 10 minutter og så er de fine og gyldne, så begynd med 10 minutter, så de ikke får for meget.

Når fastelavnsbollerne er færdigbagte, skal de køle af på en bagerist, inden de pyntes med hvid, pink, grøn, blå eller gul glasur 🙂Fastelavnsboller med makronfyldLækkert fyld gemt i en skøn fastelavnsbolle, mums 🙂

Jeg har før pyntet dem med chokolade/kakaoglasur og det duer bare ikke sammen med makronfyldet. En ganske almindelig glasur med flormelis og vand smager bedst til fyldet.

Makronerne giver en lækker sprødhed og skøn mandelsmag til fastelavnsbollerne og den vil hurtigt blive en af dine favoritter til fastelavn.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.