La dolce vita kagen
I disse dage er der Made in Denmark golfturnering i Himmerland. Golfturneringen besøges af cirka 70.000 gæster og golfspillere, heriblandt vores Kronprins, Thomas Bjørn og Tom Kristensen. De har alle fået chancen for at smage Vesthimmerlands Bedste Småkage; La dolce vita kagen. La dolce vita kagen er min opfindelse og jeg er pave stolt af den; ud af 22 blindsmagninger vandt denne lækre lille kage titlen som Vesthimmerlands bedste småkage 🙂
I dag får du opskriften på lækkerbisknen, så du også kan forkæle dig selv og dine kære med Vesthimmerlands bedste småkage; la dolce vita kagen 🙂Vesthimmerlands bedste småkage 😀
La dolce vita kagen er inspireret af min dejlige opskrift på de skønne og sprøde Håkonskager, som jeg bager hvert år til jul og som bringer stor lykke hos alle, der smager dem 🙂
Til cirka 60-70 la dolce vita kager skal der bruges:
200 g stuetempereret smør af den gode slags.
90 g flormelis
75 g god marcipan
270 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
Denne opskrift skal laves over to dage. Dejen skal have lov til at ligge koldt og trække smag og sætte sig. Marcipanen giver en fantastisk sødme i disse kager. De minder lidt om specier, men de er bare SÅ meget bedre.
Dag 1: Pisk smør og flormelis blødt og luftigt. Riv marcipanen i blandingen og rør godt. Tilsæt mel og vanilje og saml dejen. Det kan sagtens lade sig gøre uden væde. Marcipanen og det bløde smør gør dejen utrolig let at arbejde med. Det er en fordel at bruge iskold marcipan – det er lettere at rive.
Rul dejen ud i lange pølser med en diameter på cirka 2-2½ cm. Læg dejpølserne koldt til dagen efter.Den lækre la dolce vita kage, mmmhhhh
Dag 2: Her skal du bruge lidt ekstra ingredienser, som du sikkert, ligesom jeg, altid har i huset.
1 æg fra en glad høne
100-150 g rørsukker
1 spsk. rålakridspulver, f.eks. fra Urtekram
Pisk ægget sammen med en gaffel på en flad stor tallerken. Drys rørsukkeret og rålakridspulveret ud på en anden stor flad tallerken og bland dem sammen. Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft. Jeg ved, at mange bruger varmluft til småkagebagning, men det gør jeg ikke. Jeg synes, at varmluft skader mere end det gavner.
Skær dejpølserne til, så de passer med tallerknernes bredde. Rul en pølse af gangen i æg og bagefter i sukker. Skær pølsen i ½ cm tykke skiver og læg skiverne med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Der kan være cirka 30 småkager på en bageplade.
Bag småkagerne øverst i ovnen i 10-12 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden du kommer dem i fine dåser.Tommy Troelsen er også begejstret for min småkage 😀
Håkonskagerne smager sødt af marcipan og den sprøde sukkerkant karamelliserer under bagningen og gør småkagen sublim. Rålakridspulveret giver en skøn kant til denne søde lækkerbisken og den komplimenterer marcipanen i la dolce vita kagen ualmindelig godt. En skøn og delikat småkage, der absolut fortjener titlen som Vesthimmerlands bedste småkage 😀Der er rift om la dolce vita kagerne, skønt 😀
En stor tak til Karen, Mette og Mike fra Vesthimmerlands Kommune for billederne 🙂
Hej Helene. Sejt sejt sejt – tillykke med småkagen. Som du ved, er din håkonskage smuttet direkte ind på favoritpladsen hos mig, så jeg er helt klart nødt til at bage disse dolce vita kager meget snart. Knus fra K
Kære Karina,
Tusind tak – jeg er simpelthen så stolt 🙂 Du var faktisk inspirationen til at sende lige netop denne opskrift ind til konkurrencen, så tusind tak til dig, fordi du er så begejstret for mine skønne håkonskager og forhåbentlig snart også mine la dolce vita kager 🙂
Kh Helene
Tak til Vesthimmerlands Kommune, Karen, Mike og Mette for billederne 🙂
Kære Mette,
Ja, endnu en gang tusind tak til jer tre for billederne og for tilbagemeldingerne på modtagelsen af min lille kage 🙂
Kh Helene