Kyllingekødboller med salvie
Kyllingekødboller med salvie og citron, dyppet i en cremet tomatsauce med skiver af skøn grøn squash, er en lækker ret til både hverdag og weekend.
Jeg bruger en rest af min skønne tomatsuppe som sauce, men du kan sagtens bruge min lækre, grønsagsfyldte chunky tomatsauce i stedet for, hvis du vil have mere bid i saucen 🙂Krydrede kødboller i cremet sauce
Disse kyllingekødboller havde længe puslet i mit hoved; jeg vidste, at der lå en pakke kyllingefars i fryseren og ventede på, at inspirationen lige skulle komme til mig og efter nogle dage med lidt tænkeri, så kom opskriften helt af sig selv 🙂
400 g kyllingefars
8 finthakkede store salvieblade
Revet skal af ½ øko citron
1 håndfuld friskrevet parmesan, ca. 30 g.
1 fed revet hvidløg
1 tsk. fin salt
Friskkværnet peber
1 squash – udelades hvis du bruger chunky tomatsauce
5 dl. tomatsuppe eller 1 portion chunky tomatsauce
En bred pasta, der kan suge den skønne sauce – jeg brugte en bred pasta i penne længde
Evt. lidt ekstra parmesan til drysEn himmerigs mundfuld
Rør kyllingefarsen godt sammen med halvdelen af den hakkede salvie, citronskallen, parmesanen, hvidløg og salt og peber.
Lad farsen hvile i ti minutter på køkkenbordet.
Find en sautérpande frem og kom en god sjat olivenolie på den.
Form den skønne, krydrede fars til 14 små kødboller. De skal næsten være på størrelse med en golfbold.
Steg de lækre kødboller i sautérpanden ved medium varme til de er gyldne på alle sider. Sørg for at vende dem jævnligt under stegningen, så de bevarer så meget af deres runde form som muligt.Prikker af skøn salvie klæber til kødbollerne, uhm
Hvis du bruger en rest tomatsuppe som sauce, skal du i gang med squashen; bruger du chunky tomatsauce i stedet for, skal du springe squashen over her 🙂
Imens kødbollerne steger, halver du squashen på langs og skraber kernerne ud med en teske. Skær hver halvdel i tynde skiver, ca. 2-3 mm tykke.
Husk at koge pastaen efter anvisningen på pakken 🙂
Tilsæt det sidste salvie og squashskiverne til panden, når kødbollerne er næsten færdige.
Lad salvie og squash stege sammen med kødbollerne i et par minutter og tilsæt så tomatsuppen eller den chunky tomatsauce.
Suppen/saucen skal simrer med i cirka 5 minutter til den er gennemvarm og klæber godt til de lækre kødboller.Hurtig og lækker aftensmad
Dræn pastaen og vip den i panden til kødboller og sauce og vend hele herligheden godt sammen.
Portionsanret kødbollerne i den skønne sauce med pastaen eller server dem på et stort fad, så alle selv kan tage den portion, de ønsker.
Drys flager af skøn parmesan over retten og server den rygende varm.De lækreste kødboller med den skønneste smag
De sødmefulde tomater, hvad enten du bruger tomatsuppe eller chunky tomatsauce, som sauce til denne ret, klæder de lækre kødboller. Salvien, som er en af min absolutte yndlingskrydderurter, giver en svag parfumeret note til den sarte fars af kyllingekød og citronen giver et dejligt frisk strejf af sommer, der klæder kødbollen. Det fintrevne hvidløg kan anes og giver et skønt spil i smagsnuancerne. Salvie, citron og hvidløg gør disse kødboller absolut uimodståelige og smagen er delikat, let og lokker med minder om solrige sommerdage. Kødboller, squash, tomatsauce og pasta – what’s not to like? 🙂
Du må simpelthen prøve denne opskrift; den er hurtig og let at lave og den smager forrygende godt. Den er simpelthen bare lækker!