Kylling saltimbocca
Kylling saltimbocca er et delikat twist af den originale og virkelig skønne italienske klassiker; Saltimbocca alla Romana, som er en af mine yndlingsretter fra det italienske køkken.
Kylling saltimboccaen er en rigtig lækker weekend ret og perfekt til hverdagsgæster eller bare til en god hverdagsmiddag 🙂 Som den klassiske saltimbocca alla Romana er denne ret særdeles hurtig at lave og med lidt frisk salvie i vindueskarmen er det faktisk en rigtig god ret, når du lige i sidste øjeblik skal til at tænke på aftensmaden.Hverdags gourmet, når det er allerbedst
Jeg serverer min kylling saltimbocca med stegte salvieblade for at fremhæve den super lækre smag af salvie; den er så krydret og parfumeret og alligevel let og delikat – jeg er pjattet med salvie 🙂
Til 2 personer skal du bruge:
400 g kyllingefilet – gerne to mellemstore
12 store og flotte salvieblade
1 banan skalotteløg
1 fed hvidløg
1 dl god tør hvidvin
1 dl hønsebouillon
15 g iskoldt smør af den gode slags
3 spsk. olivenolie af god kvalitet
Friskkværnet peber og havsalt
4 træspydFornyelse af en italiensk klassiker
Del hver af kyllingefileterne i to dele på den flade side, dvs. horisontalt, så du får fire lige store flade stykker kyllingefilet. Krydr med peber og kom et salvieblad på hver filet – gem de pæneste og største otte til lidt senere.
Fold hver filet sammen på den brede led og hold saltimboccaen sammen med et træspyd – knæk det eventuelt midt over, hvis du synes, at det er for langt – tandstikker i træ duer ikke (de knækker, de skiderikker).
Kom lidt af den gode olivenolie på en varm pande og brun kyllinge saltimboccaen godt af på begge sider. Kylling iklædt det skønneste selskab
Pil imens skalotteløg og hvidløg og del skalotteløget i to. Skær begge dele i tynde skiver og skær også hvidløget i tynde skiver.
Tilsæt begge slags løg til panden og skru ned for varmen til lidt under medium. Lad løgene simre sammen med kyllingen i syv minutter.
Når løgene er blevet bløde, lækre og gennemsigtige, hælder du den gode hvidvin ved. lad den simre ind til cirka halvdelen er tilbage og tilsæt så hønsebouillonen.
Nu skal væden igen simre ind, til halvdelen er tilbage. Krydr kød og sauce med lidt friskkværnet peber og et nip havsalt imens det simrer på den varme pande. Montér til sidst saucen med den iskolde smør – husk at skære den i små tern, så går monteringen meget bedre 😉Smagfuldt og vidunderligt 🙂
Skru helt ned for den lækre kyllinge saltimbocca og sæt en ny stegepande over ved god varme. Kom resten af den gode olivenolie på panden og kværn lidt peber ud over olien. Når olien er varm, lægger du forsigtigt de otte salvieblade ned ved siden af hinanden i ét lag og steger dem kort på hver side.
Vend dem med en madpincet – det er helt klart det letteste. Læg dem på et stykke køkkenrulle til afdrypning.Intens-grønne salvie blade – inspirationen til bladene kommer fra min far 🙂
Anret den delikate kyllinge saltimbocca på en tallerken og tilføj dit yndlingstilbehør; en god pasta er perfekt og det er den syndige pommes anna faktisk også, mums. Top med de lækre, sprøde salvieblade og fordel saucen over kyllingestykkerne. Server med det samme og nyd en himmerigs mundfuld, der sender dig direkte ned i sydens sol og varme, lækkert. Smeltende søde løg og smeltende mørt kyllingekød, mmmhhhLysende hvidt kød, der er saftigt og smagfuldt – fyldt med delikat salvie, mums.
Kyllingekødet er mørt og så fyldt med smag fra den fantastiske salvie, at det næsten slår dig helt omkuld. De skønne, sødmefyldte løg smelter på tungen og den koncentrerede sauce, som mest af alt er en glace, har en så intens og dyb smag, at du sukker efter mere. De lækre ristede salvieblade fuldender smagsoplevelsen og dit hjerte længes efter Italiens bølgende marker, høje cypresser, gamle ruiner og delikate små cafeer, suk.
En hel klar favorit i det lille hjem – en absolut La Dolce Vita vinder! 😀