Krydret kalkungryde

Krydret kalkungryde

Med efterårets komme følger skønne gryderetter, varmende supper, delikat simremad og skønne dage med traveture i skoven, varme striktrøjer, hygge i stearinlysenes skær og varme drikke. Efteråret er slet ikke så tosset 🙂

Denne lækre krydret kalkungryde er perfekt til en råkold og fugtig efterårsdag, hvor comfort food er et must.Krydret kalkungrydeSkøn sjælevarmer, mmmhhh

Du får varmen af denne lækre ret og de skønne farver bringer minder om lyse sommeraftener, solskin og sommerglæde 🙂

Til 3-4 personer skal du bruge:

300 g kalkunbryst skåret i strimler

1 stor porre

2 fed hvidløg

½-1 rød chili – mængden afhænger af, hvor stærkt du vil have det og kan lide det 🙂

1 stykke frisk ingefær, tommeltot størrelse

5 mellemstore gulerødder

3 dl hønse- eller grønsagsbouillon

1 spsk. akaciehonning

1/3 spidskål

Havsalt og friskkværnet peber

Lidt jævning

Rens alle grønsagerne og skær porren i ½ cm tykke ringe. Gem den øverste grønne del af porren, den skal i til sidst.

Skær gulerødderne i stave på ½ x 3 cm.

Hak hvidløg og chili fint. Skær skrællen af ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet.

Skær spidskålen i tynde strimler.

Varm en sjat olivenolie op i en sauterpande. Når panden er varm tilsætter du chili, hvidløg og ingefær. Lad det svitse i den varme olie et par minutter – det må ikke tage farve.

Tilsæt kalkunkødet og lad det stege med, indtil det skifter farve. Tilsæt gulerødderne og lad dem stege med i 5 minutter.

Hæld bouillonen ved og lad retten simre i 5-7 minutter, så væsken kan koge lidt ind.

Tilsæt det grønne fra porren og lad dem simre med i et par minutter.

Smag til med havsalt og friskkværnet peber. Jeg tilsatte akaciehonningen for at give en mere rund og afdæmpet smag i retten. Styrken fra chilien, hvidløgene og den friske ingefær giver smagsløgene et ordentlig spark og honningen runder det af, så smagsløgene ikke lider overlast – styrken lister sig ind på dig i stedet for at springe frem og overvælde dig. Honningen mindsker ikke styrken af chili, hvidløg og ingefær, den runder den af og gør den bedre.

Akaciehonningen er altså et alternativ, men det kan anbefales og den skal tilsættes nu.

Jævn retten med lidt maizena – der skal stadig være en smule væske ved kød og grønsager.

Tilsæt den fintsnittede spidskål, og vend den godt rundt i retten, så den suger den sidste væde og falder lidt sammen – den skal stadig have lidt bid og beholde sin smukke grønne farve.Krydret kalkungrydeLækker comfort food 🙂

Server retten rygende varm med brune ris eller groft brød til.

Krydret kalkungryde har skønne asiatiske undertoner og den giver varmen på de fugtige efterårsdage, hvor trangen til varmende comfort food kan være ret stor. Den er skøn, velsmagende og varmer helt ind i sjælen.Krydret kalkungrydeSmuk velvære i en skål

Honningen afrunder den stærke smag og lader den liste sig ind på din tunge og giver en dejlig lang og varm eftersmag af krydderier. En skøn og yderst delikat ret, der også er smuk at se på – en fryd for maven og øjnene 😀



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.