Kødsauce
Der findes et hav af opskrifter på kødsauce til pasta. De laves i utal af varianter og hver familie har sin favorit. Jeg har også en favorit og den har fulgt mig igennem mange år efterhånden.Lækker kødsauce fyldt med smag 🙂
Den er let at lave og den vipper til den sunde side; det er jo lidt en win-win, ikk 🙂
Til 3-4 personer skal du bruge:
300 g oksefars, max 7% fedt
300 g gulerødder – skrællet vægt
Evt. 100 g selleri – skrællet vægt
1 stort zittauerløg
2 fed hvidløg
½ rød chili
1 tsk. paprika
1 lille dåse dobbelt koncentreret tomatpuré
1 spsk. hvedemel
3 dl vand
Havsalt og friskkværnet peber
250 g spaghetti – jeg skifter lidt imellem fuldkorns og min absolutte yndlings, De Cecco, mums 🙂
Rens løg og hvidløg og hak begge dele fint, sammen med chilien. Riv gulerødder og eventuelt selleri på den fine side af råkostjernet.
Sæt en stor gryde over med rigeligt vand til pastaen. Bring i kog. Når vandet koger, tilsætter du pastaen og kogen den efter kogetiden på pakken.
Sæt en mellemstor gryde over middel varm og kom en god sjat olivenolie i. Når gryden er varm, tilsætter du de to slags løg og chilien. Sauter i nogle minutter, til løgene begynder at blive klare. Det må ikke brænde på.
Tilsæt oksefars og paprika. Svits kødet, til det skifter farve. Kom gulerødder og eventuelt selleri i. Lad det stege med et par minutter. Rør det godt ind i kødet.
Kom tomatpuré i og rør rundt. Drys hvedemelet ud over blandingen og rør det godt ind i kødet. Krydr med lidt havsalt og peber og hæld vandet ved. Rør godt sammen og læg låg på. Lad blandingen simre i 10-15 minutter – det plejer at passe med pastaens kogetid 🙂 Kødsauce af den sunde slags
Dræn vandet fra den færdigkogte pasta og server den sammen med den lækre kødsauce, lidt friskrevet parmesan og en frisk grøn salat som tilbehør.
Kødsaucen har en skøn fyldig og sødme-agtig smag. De mange revne gulerødder kan ikke smages, men er med til at bidrage med denne dybe skønne smag og en let sødme. Chilien og hvidløgene gør, at kødsaucen ikke bliver alt for tung i smagen og ovenpå den lækre De Cecco spaghetti smager den intet mindre end vidunderligt.Min all-time favorit kødsauce, fyldt med smag, grønsager og dejlig mættende 🙂