Kartoffelmos i ovn med kylling
Vejret i dag siger simpelthen comfort food; god mad, der kan spises med en gaffel i yndlingshjørnet i sofaen med et tæppe over benene i stearinlysenes skær og sørme om jeg ikke lige har den perfekte opskrift på sådan en lille comfort food ret 🙂
I går fik du opskriften på min efterårsvariant af langtidsstegt kylling. Jeg skrev blandt andet om min kartoffel-sellerimos og jeg ved det godt; du har ikke lavet langtidsstegt kylling i går og du står ikke lige med en rest kyllingekød og en rest kartoffel-sellerimos i køleskabet, men hvis du nu gjorde, så skulle du lave denne ret. Du kan også lave mosen i dag og så hurtigt lige stege lidt kyllingefileter, så er du godt på vej til at lave den her lækre hyggeret 🙂
Uanset om du har rester af kylling og mos, du starter fra bunden eller du bare slet ikke gider mos og kylling i dag, så skal du altså stadig have opskriften. Du kan jo altid lave det en anden dag 😀
Det er en super lækker og mættende ret, der smager rigtig uartigt, men egentlig slet ikke er så uartig alligevel.
Til 3 personer skal du bruge:
300 g stegt kyllingekød – gerne en rest fra en lækker langtidsstegt kylling
1 portion kartoffel-sellerimos af 1 stor bagekartoffel og 1/4 knoldselleri, lavet som en god gammeldags blød kartoffelmos
½ squash – har du ikke en halv til at ligge, kan du sagtens bruge en hel
1 porre
1 løg
Smør og rasp til formen
Tænd for ovnen på 200 grader. Pil og hak løget fint. Skær bund og lidt af den grønne top af porren og rens den godt for jord og snavs, skær den i tynde ringe. Skyl squashen og skær enden af den. Skær squashen i tynde stave.
Sæt en stegepande over og kom lidt olie på, når panden er varm tilsætter du løget og lader det stege et par minutter til det er klaret. Tilsæt porren og lad den stege med et par minutter. Kom squashen på panden og krydr med lidt friskkværnet peber og lidt havsalt. Lad grønsagerne stege nogle minutter mens du gør dit fad klart.
Skønne efterårsgrønsager i flotte farver
Tag en høj souffle/gratinskål og smør den godt med smør. Drys rasp i bunden og helt op ad siderne. Sæt skålen til side.
Findel din kyllingerest i mindre stykker og kom dem i en skål. Når grønsagerne er stegt, kommes de i skålen og vendes rundt med kyllingestykkerne.
Kylling og grønsager i skøn forening
Når det hele er blandet godt sammen, kommer du blandingen ned i din smurte skål og trykker det let sammen, så det hele kan være der. Ovenpå kyllinge- og grønsagsblandingen kommer du din rest af kartoffel-sellerimos og til sidst drysser du en smule rasp på toppen og fordeler et par smørklatter ovenpå raspen.
Bag kartoffelmos-kyllingegratinen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er let gylden på toppen. Mosen hæver lidt op under bagningen, så du skal nok lægge et stykke bagepapir under skålen, så du ikke får mos og væde fra retten i hele ovnen.
Lækker skål fyldt med delikate overraskelser
For at få lidt ekstra grønt til, dampede jeg nogle lækre økologiske ærter til og serverede dem som tilbehør til retten. Retten kan sagtens spises uden, jeg følte bare lige for lidt ekstra grønsager, da jeg lavede den forleden 🙂
Kartoffel-sellerimos i fad med kylling i skøn forening med søde og sprøde ærter
Server kartoffel-selleri-kyllingeretten rygende varm og nyd den i dit yndlingshjørne i sofaen – det gjorde jeg, det trængte jeg til den dag og jeg nød det 🙂
Det er ren comfort food. Mosen er blød og dog lidt sprød på toppen, den smelter simpelthen sammen med blandingen af kylling og grønsager og smager himmelsk. Den er lidt sød og cremet i smag og konsistens, men slet ikke på nogen grim måde. Det er virkelig guf for sjælen på sådan en dag som i dag, hvor efterårsvejret virkelig leger med os, eller på en dag, hvor humøret bare ikke er i top. Jeg kan kun anbefale dig at prøve den – den er rigtig lækker og husk, at det kommer fra en, der ikke er fan af mos, så du kan være sikker på, at den er god 😉
Kræs af en anden verden, mums
Skal det være ekstra kræs, så smelter du lidt godt smør og drypper det over mosen, når du har puttet det på din tallerken, mums.