Ingefær småkager
Juletid er bagetid og skønne småkager med noter af jul, kan jeg bare aldrig få nok af. Disse dejlige og skønt krydrede ingefær småkager er lækre til en kop god the eller kaffe på en råkold december dag. De smager dejligt af ingefær og er så sprøde, at et lille dyp i en kop the eller et glas iskoldt mælk ikke skader 😉Gyldne skønheder
Hvis du ikke er den store fan af ingefær, kan du skrue lidt ned for mængden af stødt ingefær i opskriften. Jeg bruger en del ingefær i disse dejlige ingefærkager, men jeg er også ret glad for ingefær.
Disse dejlige ingefærsmåkager er også gode til en fin gave her til alle december måneds skønne arrangementer af julede karakter og måske knap så julede karakter 🙂
Til ca. 80 stk. skal du bruge:
220 g smør af den gode slags
220 g rørsukker
220 g lys sirup
450 g hvedemel
3,5 tsk. bagepulver
4 tsk. stødt ingefær – du kan skrue mængden af ingefær ned til 2,5-3 tsk.
Kom smør, rørsukker og sirup op i en stor gryde og lad det smelte for svag varme, indtil alt sukkeret er opløst. Du skal røre i det en gang imellem i smelteprocessen, så det ikke brænder på.
Lad sukkermassen køle af i 30 minutter.
Tilsæt mel, bagepulver og stødt ingefær til sukkermassen i gryden og rør dejen godt sammen.
Lad dejen stå i gryden og køle lidt mere af.
Dejen skal være så afkølet, at du kan arbejde med den med hænderne.
Tænd ovnen på 180 grader – ikke varmluft.
Tril små kugler af dejen på cirka en lille valnøds størrelse og læg kuglerne på en bageplade med god afstand imellem.
Tryk kuglerne let flade med en gaffel – de skal være cirka 1 cm i højden efter trykket.Klar til bagning
Bag de skønne små kager i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.
Tag dem ud og lad dem køle let af på bagepladen i to minutter, inden du trækker dem over på en rist til færdig afkøling.
Du kan også lade kagerne køle af på en rist med det samme, så bliver de ikke nær så sprøde, som når de køler lidt af på bagepladen først. Smukke og lige til at spise, mmmhhh
Prøv dig frem og find den metode, der passer dig bedst 🙂
Fortsæt fremgangsmåden med resten af dejen.
Nyd disse skønne småkager med ingefær til kaffe, the, koldt mælk eller et glas dejligt gløgg – uanset hvad du ledsager dem med, så smager de skønt.
Den store mængde sukker i form af både rørsukker og sirup, gør at kagerne bliver let karamelliseret og det gør absolut ingenting 😀Fin lille gave
Disse kager er nok ikke de mest børnevenlige, da ingefær ikke altid er et krydderi, der falder i børns smag, men den voksne generation vil have en forkærlighed for disse gyldne kager og de vil forsvinde som dug for solen 🙂
Senere i denne skønne julemåned, får du en opskrift på julesmåkager, der er mere børnevenlige i smagen og lige så lette at lave; krydrede julesmåkager. Den opskrift kommer herind lige om straks 🙂