Hurtig jordbæris
Hurtig og nem hjemmelavet jordbæris uden dikkedarer – det lyder for godt til at være sandt, men det er det ikke. Solen skinner fra en skyfri himmel og det er nu, at vi kan tage forsmag på sommerens is glæder 🙂 Hjemmelavet jordbæris, der egentlig er en skøn jordbær softice, er klar på få minutter og uden fløde, sukker og alverdens tilsætninger – lige is efter min smag, specielt, når det skal være her og nu.
Denne dejlige hurtige jordbæris er lækker både i smag og konsistens og den får hurtig ben at gå på 🙂Blød, cremet og lækker, mums
Opskriften opstod vel nærmest ved at uheld; en smoothie endte med at blive til en stor portion jordbær softice af den hurtige og sunde slags. Nogle gange er uheld faktisk helt ok, specielt i køkkenet, når resultatet bliver så godt, som det her 🙂
Til hurtig jordbær softice til fire personer skal du bruge:
500 g frosne solmodne jordbær – jeg plukker selv store mængder dejlige danske øko bær, når de er i sæson og pakker dem i poser til fryseren, så kan jeg altid få danske jordbær
2 mellemstore og modne bananer
Cirka 3-4 dl mælk fra en sød ko – prøv dig frem med mængden – jeg glemmer nogle gange at måle ingredienserne af og det gjorde jeg med mælken i dag…ups…
2 spsk. akaciehonning
Hæld jordbærrene i en foodprocessor eller en blender. Skræl bananerne og skær dem i skiver og kom dem op til jordbærrene.
Lad det stå i 10 minutter uden at gøre noget som helst. De 10 minutter giver jordbærrene lidt tid til at tø en smule op, så din softice bliver mere cremet og du ikke brænder din foodprocessor eller blender af.
Tilsæt mælken og honningen, sæt låget på og kør bærrene glatte og cremede. Tilsæt eventuelt lidt mere mælk undervejs – du kan hurtigt bedømme, om massen skal have mere væde eller om den cremede konsistens er der. Smag til og tilsæt eventuelt et par dråber ekstra honning.
Server jordbærisen med det samme i små fine skåle eller flotte bægre til is. Den vil være et stort hit til både børn og voksne og den lækre bløde og cremede softice konsistens gør den til en lækkerbisken for alle.Lyserød og iskold fristerinde med skønne røde prikker 🙂
Isen skal spises med det samme. Den krystalliserer, når den kommer i fryseren og selvom resultatet, efter en tur i fryseren, er spiseligt, er det slet ikke at sammenligne med en portion nylavet jordbær softice 🙂
Denne lækre lyserøde jordbær softice er perfekt til børn til afkøling på en varm tumledag, som vi har lige nu eller til impulsdesserten til de uventede middagsgæster – den kan faktisk spises, lige når du lyster – du behøver ingen undskyldning 🙂
Jordbær isen er både hurtig at lave, lækker i smagen og så hælder den til den sunde side, da den primært er lavet på solmodne jordbær, der er fyldt med vitaminer og næsten ingen fedt. Det er ren nydelse.Smuk på en solskinsdag
Softicen er blød og cremet med en smuk lyserød farve. Den har en vidunderlig smag af solmodne jordbær og svage noter af sødmefuld banan. Honningens milde sødme runder isen af og fuldender denne lækre smagsoplevelse, mmmhhh.