Hovedretter til nytårsaften
Hovedretten til nytårsaften er, næsten, mere vigtig end forretten – det er den ret, vi sidder længst tid over, og der også tager længst tid at tilberede. Hovedretten er hovedattraktionen til årets sidste fest og derfor skal det være noget særligt 🙂
Vælg din hovedret med omhu, så du er sikker på, at den passer til din forret og din dessert. Jeg siger ikke, at du skal serverer de samme former for tilbehør til alle tre retter, men der skal være en rød tråd.
En nytårsmenu der består af dybstegte rejer til forret, kamsteg til hovedret og en budding til dessert, duer bare ikke – undskyld, hvis jeg har fornærmet dig med min skrækkelige menu sammensætning, men jeg har set det før og selv prøvet det og det er forfærdeligt – det kan ødelægge enhver madoplevelse.
Tænk dig om og sammensæt din menu, så den bliver virkelig lækker; hvidløgsmarinerede rejer til forret, efterfulgt af en skøn langtidsstegt oksefilet til hovedret og en delikat chokoladeterrin på pralinebund er en virkelig lækker og gennemtænkt menu 🙂En skøn simreret; langtidsstegt oksefilet med skønt tilbehør
Nå, det var et sidespor – tilbage til hovedretterne 🙂
Jeg er tilhænger af simreretterne til årets sidste aften; de giver dig ro og tid til dine gæster og du bruger ikke hele dagen i køkkenet – maden laver praktisk talt sig selv 🙂
Mit første bud på en lækker hovedret har italienske aner; osso buco – denne ret er virkelig lækker; den har dybde, smag og klasse. Med et drys af skøn gremolata på toppen er den perfekt til årets sidste middag 🙂 Server den gerne med en skøn mos til.En vidunderlig italiensk klassiker, lækkert
En fin og fransk forførende hovedret er også et rigtig godt valg til nytårsaften; Bøf Bourgogne eller Boeuf Bourguignon, som det korrekt hedder, er en klassisk fransk ret, der smager absolut vidunderligt. Her skal du dog være opmærksom på, at du skal begynde retten dagen før, da kødet skal marinere natten over i skøn rødvin 🙂 Men den er alle timerne værd og tiden du bruger i køkkenet er minimal.Fransk, fint og forførende 🙂
Hvis du hellere vil have et stykke helt kød og er vild med oksekød, så kan jeg kun anbefale dig at prøve min super møre og delikate langtidsstegte oksetykkam. Den er så mør, at den smelter på tungen og den smager himmelsk. Denne lækre oksetykkam passer virkelig sig selv og ovnen gør alt arbejdet for dig. Denne ret skal også påbegyndes dagen før, da den skal have 24 timer i ovnen; ja, du læste rigtigt et helt døgn og det gør virkelig noget ved smagen og kødet, mmmhhh.
Smeltende mør og sublim god – en nytårsaften værdig 🙂
Den sidste hovedret jeg vil give dig inspiration til er lidt vildere…min skønne vildtgryde er sublim til årets sidste aften og den dybe smag er en perfekt afslutning på året. De lækre tørrede svampe og den skønne marsala vin giver en skøn smag til det lækre vildtkød og denne delikate simreret er utrolig lækker 🙂En lidt vildere og lækker ret – vildtgryden er delikat på nytårsbordet
Jeg håber, at du kan blive lidt inspireret af mine bud på hovedretten til årets sidste store festlige aften. Mine bud på hovedretter inkluderer ikke nogen former for fisk, da fisken, hos de fleste, bliver serveret som forret 🙂
I morgen følger mine bud på det søde punktum – kig forbi igen i morgen og bliv inspireret 🙂