Chokoladeterrine på pralinebund

Syndig, fyldig og rig på chokolade. En skøn dessert, der har en meget kraftig chokolade smag.Chokoladeterrin på pralinebund

Desserten er fra min dejlige kogebog “Vild med chokolade” af Elisabeth Johansson.

Til 12 personer skal du bruge:

2 dl hele hasselnødder med skal

2 spsk. rørsukker

1 spsk. farin

2 store æg fra en glad høne

2 spsk. hvedemel

350 g god mørk chokolade, helst en chokolade der har et kakao indhold mellem 64 og 72% – du må ikke brugere en chokolade med et højere kakao indhold, så bliver terrinen bitter.

1 spsk. lys sirup

2 pasteuriseret æg

3/4 dl mælk fra en sød ko

2 spsk. stærk espressokaffe eller anden stærk kaffe

2 spsk. cremefine til piskning

Tænd din ovn på 175 grader – ikke varmluft, det duer ikke til denne terrin.

Rist nødderne på en tør pande et par minutter, til de begynder at svulme lidt op. Tilsæt de to slags sukker og lad massen kort karamellisere. Hæld massen på et stykke bagepapir og lad det køle af. Pas på, massen er ekstrem varm, så ingen børn i køkkenet imens.
Blend karamelmassen let, når den er kølet af og bland den med mel og æggene. Kom den i en lille aluform beklædt med bagepapir- Jeg brugte en form på 19 x 8 cm (9 dl). Bag pralinebunden midt i den varme ovn i 10 minutter.

Smelt imens chokoladen over et vandbad. Pisk æggene og siruppen sammen til en lys og luftig masse. Køl chokoladen let af og vend den forsigtigt i æggeblandingen af flere omgange. Hvis du kommer det hele i for hurtigt, imens det er for varmt, ender du med at få røræg med chokolade.

Bring mælk, kaffe og cremefine til kog i en gryde og  vend det i ægge-chokoladeblandingen til sidst.

Tag pralinebunden ud af ovnen og skru ned til 100 grader. Fordel chokoladecremen ovenpå bunden og sæt den i ovnen. Bag terrinen i 30 minutter.

Tag forsigtigt formen ud af ovnen og lad den køle let af ved stuetemperatur. Dæk den til, når den er let afkølet og sæt den i køleskabet, til den skal serveres.

Skær chokoladeterrinen i passende stykker med en meget skarp kniv og anret den med friske blåbær, brombær og hindbær. De friske bær giver et dejligt let modspil til de meget tunge og chokoladekoncentreret terrin. Bærrenes syrlighed og sødme komplimenterer chokoladens bitterhed perfekt og giver denne dessert det sidste løft. Hvis du har lyst til lidt mere sødt, så kan du servere den med en smule pisket cremefine til sammen med bærrene.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.