Hjemmelavet remoulade
Hjemmelavet remoulade er slet ikke så svært at lave og det er en rigtig god måde at skjule de der pokkers sunde grøntsager på, så du er sikker på, at din familie lige får lidt ekstra grønt i maden 😉Solgul, sund og smuk
Jeg laver altid en lidt større portion; af to årsager – denne remoulade er så lækker, at den hurtigt forsvinder og med en større portion kan du være heldig, at der er til et par dage i en portion 🙂
Min hjemmelavede remoulade har ikke den fede syntetiske smag, som mange færdiglavede varianter har. Den har derimod kant og en skøn frisk smag med masser af knas fra de lækre sprøde grøntsager.
Til en mellemstor portion skal du bruge:
2 dl skyr
½ dl god hjemmelavet mayo eller en god købe variant
1 stor tsk. dijonsennep
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. stødt karry
1 spsk. finthakket kapers
1 hakket hårdkogt æg
3 mellemstore gulerødder
1/4 blomkålshoved
8 cornichoner
Havsalt og friskkværnet peberDen lækreste lille sag
Skræl gulerødderne og skær dem i meget, meget fine tern. Skyl blomkålshovedet godt og del det i små buketter. Hak buketterne i mindre stykker.
Skær cornichonerne i små tern.
Det er vigtigt at grønsagerne og cornichonerne er skåret så fint som muligt, da der ikke er nogen, der har lyst til en remoulade med store stykker af knasende grønt 🙂
Find en skål frem og bland skyr med mayoen og tilsæt krydderierne. Vent med saltet, da de små grønne kapers kan være ret salte.Solgul dressing klar til fyldet
Bland kapers, cornichoner og hakket æg i dressingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt grønsagerne til sidst og vend remouladen sammen. Smag den til med friskkværnet peber og måske et nip havsalt.Lækker hjemmelavet remoulade
Sæt remouladen køligt og lad den trække i en halv times tid, inden du serverer den til hottere, i en god burger eller som tilbehør til en skøn fiskefrikadelle 🙂Hjemmelavet remoulade i en snasket burger, uhm
De lækre grøntsager giver et dejligt knas til denne skønne hjemmerørte remoulade og de syltede cornichoner og kapers giver både et salt og et blødt spil til grøntsagerne og den smukke solgule dressing. Karryen bidrager både med smuk gul farve og et skønt bid til den milde dressing. Gurkemejen giver ikke smag, men derimod masser af solskinsgul farve til både grøntsager og dressing. Det kogte æg kan lige anes og runder remouladen af på en vidunderlig måde, så den bevarer sin kant og sin sprødhed, og samtidig bliver mild og rund i smagen. E remoulade, der absolut er værd at lave igen, og igen, og igen, og igen….