Havregrynscookies med kanel og æble
Jeg indrømmer det blankt – jeg elsker småkager, cookies og andre små finurlige kager – ja, jeg elsker faktisk alle former for kage. Kage er godt og meget kage er meget godt 😀Gyldne og krydret bidder, mmmhhh
Denne absurde kage afhængighed resulterer ofte i alskens kage bagning, dog prøver jeg at begrænse mig – ellers ender jeg med at ligne en kage 😉 Denne gang kunne jeg god ikke modstå fristelsen og det resulterede i disse skønne havregrynscookies med kanel og æble. Opskriften fandt jeg i “Kagedage” fra The Hummingbird Bakery og jeg fulgte den, næsten, jeg holder mig sjældent 100% til opskrifter, jeg kan ikke lade være med at modificere dem 😉
Til 14 store og lækre cookies skal du bruge:
135 g stuetempereret smør af den gode slags
60 g brun farin
100 g rørsukker
1 stort æg fra en glad og veltilpas høne
1 tsk. vanilje essens
190 g hvedemel
½ tsk. fint salt
1 tsk. kanel
½ tsk. natron
1 stort rødkindet dansk æble
60 g. fint valsede havregryn
Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft.
Rør de to slags sukker og det bløde smør godt sammen, gerne i en køkkenmaskine eller med en håndmikser.
Kom mel, salt, kanel og natron i en anden skål.
Skræl æblet og riv det på den grove side af rivejernet.
Tilsæt ægget til smør og sukkerblandingen. Rør godt sammen. Bland melblandingen i og rør godt sammen.
Pres væden fra det revne æble og mål 60 g af – tilsæt de 60 g revet æble og havregrynene. Bland dejen godt sammen.
Kom bagepapir på to bageplader.
Sæt 9 cookie på en ene plade og 5 på den anden. Du skal bruge 1½ spsk. dej til hver cookies.
Sæt dejen i høje klatter med god afstand – de skal være høje, for de flyder ud under bagningen og derfor skal de heller ikke stå for tæt.
Bag en plade cookies ad gangen midt i ovnen i 12-16 minutter, indtil de er gyldne og let faste i overfladen.
Lad de færdigbagte cookies køle af på den varme bageplade i 10 minutter, førend du forsigtigt trækker bagepapiret over på en rist til færdig afkøling.Smukke cookies med æble
Spis de lækre kanel duftende cookies nybagte, gerne sammen med en kop god varm the – det er lækkert på en kølig efterårsdag 🙂 Børnene vil elske de skønne og milde cookies sammen med et glas iskoldt mælk. Den iskolde mælk vil, ligesom theen, fremhæve den skønne smag af kanel og havregryn og gøre dig glad helt ned i tæerne 😀Luftig og lækker – skøn havregrynscookie 🙂
Disse lækre havregrynscookies er let sprøde i kanten og faste i midten med en blød smuldrende krumme. De er perfekte som en lille snack midt på dagen eller som en sød hilsen i en dejlig madpakke 🙂