Fudge

Fudge

Fudge er en lille syndig sag og en rigtig frækkert, men søde sager er også helt ok en gang imellem. Jeg er vild med fudge, specielt engelsk fudge, der er blød og lækker og smager virkelig uartigt 🙂

Engelsk fudge er en skønherlig karamel, der ikke er hård ligesom vores traditionelle flødekarameller og derfor perfekt til alle 🙂FudgeSkønne bidder fyldt med sødme

Denne fudge er super nem at lave og smager lækkert. Den kan drysses med havsalt, lakridspulver, kanel, finthakket nødder eller finthakket chokolade og den kan nydes helt som den er 🙂

Jeg har før lavet en skøn fudge med skumfiduser og jordnødder og denne er mindst lige så god.

Fudge er dog også en virkelig sukker-basker, så du skal ikke blive alt for forskrækket over mængden af sukker deri… søde sager skal ofte nydes med måde, heller lidt, men godt og derfor gør det ikke så meget med den store mængde sukker.

Til en stor portion skal du bruge:

1 dåse kondenseret mælk, 397 g.

450 g rørsukker

115 g smør af den gode slags

1½ dl. cremefine til piskning eller sødmælk

1 stor spsk. vaniljesukkerFudgeGyldne basser med sorte prikker af vanilje – lækkert

Denne opskrift er desværre ikke egnet for børn – karamellen bliver meget varm og kan lave forfærdelige brandskader på små barnehænder – lad dem i stedet nyde det færdige resultat.

Kom alle ingredienserne i en tykbundet gryde og bring det langsomt til kog. Lad blandingen småkoge/simre i cirka 20-25 minutter. Rør gerne i det undervejs, så det ikke brænder på i bunden.

Karamellen vil langsomt blive mørkere, men dog ikke så mørk, som de varianter af fudge, du kan købe i diverse butikker.

Efter 20 minutter skal du lave karamelprøven – tag en lille smule karamel på en teske og dyp teskeen i et glas med iskoldt vand. Hvis du kan trille karamellen til en kugle, så er den klar – hvis den stadig vil flyde lidt ud, skal den simre lidt mere.

Min karamel simrede i 25 minutter, førend jeg var tilfreds. Du skal kunne lave en kugle af karamellen, førend du fjerner gryden fra blusset, ellers bliver resultatet ikke godt.

Hæld nu den varme karamel op i pisker skålen til en køkkenmaskine – alternativt kan du bruge en håndmikser og en god portion tålmodighed.

Hvis du bruger en glasskål til den køkkenmaskine, vil jeg anbefale dig at varme den godt op med varmt vand først, så du ikke risikerer, at den springer, når den varme karamel hældes i.

Pisk nu karamellen ved mellemhøj hastighed i 10 minutter – bruger du håndmikseren, kan du tage en god bog i den anden hånd og læse lidt imens, så går tiden hurtigere 😉

Når karamellen er pisket godt igennem og kølet let af, skal den i en lille bradepande, ca. 20 x 20 cm passer perfekt. Husk at fore bradepanden med bagepapir.

Massen skal nå 1-2 cm op ad kanten på bradepanden eller den form du nu vælger at bruge.

Stil karamellen koldt til næste dag og skær den så ud i passende stykker. Mine er cirka 1½ x 1½ cm. Jeg synes, at den størrelse passer perfekt – er de større, bliver de næsten for voldsomme – de skal jo være en nydelse og ikke et måltid 🙂

Hvis du gerne vil drysse din karamel med havsalt, lakridspulver, finthakkede chokolade eller finthakkede nødder, skal den drysses over lige umiddelbart efter, at du har hældt den i formen, så pynten kan sætte sig fast på overfladen.FudgeFudge når det er bedst 🙂

Du kan også tilsætte finthakket mørk chokolade eller tørrede tranebær til halvdelen af den lækre fudge, inden du hælder den i formen – lækkert.

Engelsk fudge er smeltende sødt, lækkert og virkelig uartigt. Det har en dejlig fyldig sødme, der gør dig glad helt ned i tæerne. Pyntet med havsalt spiller fudgen dine smagsløg et dejligt puds og fyldt med små stykker nødder giver den et skønt knas blandet med den dejlige sødme, mmmhhh.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.