Fastelavnsboller med lemon curd

Fastelavnsboller med lemon curd

Fastelavnsboller med lemon curd og makronremonce er en smagseksplosion af format. De er et tvist af de klassiske fastelavnsboller med makron, som altid har været et kæmpe hit. Tilføjelsen af lemon curd gør bare de lækre søde fastelavnsboller endnu bedre.

Disse fastelavnsboller med lemon curd og makronremonce har den perfekte kombination af syrlighed, sødme, sprødhed og lækkerhed. De kan, i mine øjne, spises året rundt og både med og uden glasur.

De er super nemme at lave og et godt bageprojekt med børn.

Til 18 fastelavnsboller skal du bruge:

50 g gær

150 g Lurpak

2 dl mælk fra en sød ko

3 spsk. rørsukker

ca. 400 g hvedemel med høj bageevne

Til fyld:

½ portion lemon curd – eller et glas købe lemon curd – hjemmelavet smager bare bedre

100 g stuetempereret Lurpak

2 spsk. rørsukker

1 spsk. vaniljesukker

20 makroner

Begynd med dejen.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Fjern gryden fra varmen og tilsæt mælken. Smuldr gæren ud i en stor skål. Tilsæt smør-mælkeblandingen til gæren og rør den ud heri. Tilsæt sukker og rør sammen. Kom mel i lidt af gangen og rør dejen sammen, indtil du kan ælte den. Den skal æltes rigtig godt til den er helt blød og smidig. Du skal nok ikke bruge alt melet.

Lad dejen hvile under et klæde i ca. 15 min.

Imens dejen hviler, gør du fyldet klar.

Knus makronerne i en mellemstor skål, bare brug hænderne. De behøver ikke at være knust til pulver, der må godt være små makronstykker imellem. Tilsæt smør, sukker og vaniljesukker og rør fyldet godt sammen.

Når dejen har hvilet i 15 minutter, vender du den ud på et meldrysset bord. Del dejen i to dele og læg den ene tilbage i skålen. Rul den anden klump dej ud i en kvadrat, cirka 3-4 mm i tykkelse. Skær 9 firkanter ud af dejen. Kom 1½ tsk lemon curd på midten af hvert dejstykke. Del fyldet i to portioner og fordel den ene portion ud på de 9 dejstykker ovenpå lemon curden.

Fold de fire hjørner ind over fyldet og fold de sidste sider ind over, så fyldet er helt skjult. Klem dej hjørner/sider godt sammen og brug begge hænder til at trykke dejen godt sammen. Det er vigtigt, at de er lukket godt sammen, da lemon curd og makronremoncen ellers kan flyde ud under bagningen.

Læg fastelavnsbollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve under et klæde i 20 minutter.

Gentag hele processen med det sidste dejklump.

Tænd ovnen på 225 grader – ikke varmluft. Når bollerne har efterhævet i 20 minutter burde ovnen også være varm. Bag bollerne midt i ovnen i 10-15 minutter. Jeg bager mine i 10 minutter og så er de fine og gyldne, så begynd med 10 minutter, så de ikke får for meget.

Lad de lækre, velduftende fastelavnsboller køle af på en rist.

Fortvivl ikke hvis lidt af fyldet er løbet ud under bagningen, det er næsten uundgåeligt. Fjern evt. udløbet fyld, når fastelavnsbollerne er kølet af.

Server gere de lækre velduftende fastelavnsboller helt nybagte, enten som de er eller med en ganske almindelig hvid glasur på toppen. De holder sig fint friske på køkkenbordet i en tætlukket pose i 1-2 dage eller i fryseren i ca. 1 måned.

Kombinationen af makronremonce og lemon curd er virkelig et match made in heaven – syrligt, sødt, knasende, let karamleagtigt – så ubeskriveligt lækkert og virkelig dejligt friskt. De her fastelavnsboller bliver ikke tunge eller kvalmende i konsistens og smag, tværtimod. Lemon curden giver et vidunderligt friskt og syrligt modspil til den lækre karamelliserede makronremonce og det er svært kun at nøjes med at spise én.

Jeg er så glad for at min søde veninde og kollega inspirerede mig til at lave de her lækkerbiskner, for det er virkelig det de er.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.