Dampede asparges med pocherede æg
Så er foråret endelig kommet – i hvert fald ifølge kalenderen, 1. marts er første dag i det dejlige forår. Forårets komme skal fejres med denne skønne og lette ret; let at lave og let i maven. Dampede asparges med pocheret æg, hjemmerøget bacon, smørstegt rugbrød og en mild sennepsdressing – sikke en hyldest til det danske forår 🙂Kunst på en tallerken
Dampede asparges med pocherede æg kan også serveres som en god frokost eller i mindre portioner til forret – du kan sågar servere det til morgenmad 🙂
Til 2 personer skal du bruge:
12-14 grønne asparges
6 skiver hjemmerøget bacon eller bacon af god kvalitet købt for eksempel ved slagteren
4 store æg fra en glad høne
3 skiver rugbrød af en god fiberrig slags
Sennepsdressing:
1½ spsk. skyr
2 tsk. hjemmelavet mayonnaise eller en god købt variant
2 tsk. dijonsennep
2 tsk. akaciehonning
Begynd med at røre dressingen sammen. Smag den til; den skal være sød og alligevel have et let bid. Sæt dressingen til side.
Tænd ovnen på 200 grader og læg bagepapir på en bageplade. Læg baconen på bagepapiret. Steg baconen i ovnen, når den er varm. Baconen skal være gylden og sprød.
Skyl aspargesene og knæk den nederste træede ende af – bare grib fat og hver enkelt asparges med begge hænder og giv dem et let knæk, de knækker selv, der hvor de skal.
Damp aspargesene i letsaltet vand i 2 minutter, hæld det varme vand fra de skønne grønne asparges og skyl dem hurtigt et par gange med iskoldt vand. Det kolde vand stopper kogeprocessen, ligesom ved æg, og bevarer den skønne sprødhed i de dejlige asparges.
Rist rugbrødsskiverne på en brødrister til de er godt sprøde. Smør dem med lidt smør af den rigtig gode slags. Halver rugbrødsskiverne på skrå.
Pocher æggene i max 5 minutter og ret imens hver enkelt tallerken an med de dampede asparges, de sprøde brødskiver og en lille smule af den gode dressing.
Når æggene er pocherede, vender du dem forsigtigt ud på de smukke grønne asparges og topper med den sprøde stegte bacon.Blød blomme, grønne asparges og sprød bacon = lykke 😀
Server denne dejlige forårsret med det samme og nyd synet af det smukke kunstværk, der er klar til at blive indtaget 🙂
De skønne grønne asparges smager aledeles vidunderligt sammen med de pocherede æg med den bløde blomme. Det sprøde rugbrød giver et skønt knasende modspil til æggene og aspargesene og den vidunderlige milde sennepsdressing løfter denne ret til uanede højder i smagen, der fuldendes af baconenes fantastiske røgede smag.Den eksklusive med dobbelt æg og ekstra bacon – en mandeklassiker 😉
Æg, asparges, bacon og skøn dressing serveret med dejligt brød i den smukkeste fortolkning af foråret, der mager så englene synger – smage der er som skabt for hinanden, mmmhhh 😀
Hvis du helst vil være fri for bacon, så kan du erstatte det med skøn varmrøget laks i smukke rosa flager; endnu et match made in heaven 🙂