Bryllupsforberedelse
Som du nok har lagt mærke til, så har der været lidt stille her på La Dolce Vita i et lille stykke tid. Det må jeg hellere lave om på 🙂
I begyndelsen af august venter mit livs største dag; mit bryllup med verdens dejligste mand, og det er faktisk snart. Det betyder, at der er rigtig mange ting, der fylder i mit hoved lige for tiden; bordplaner, blomster, mad, kager, vielsen, musik og tusind andre ting.
Det er faktisk alle disse bryllupsforberedelser, der har slugt al min tid, så jeg slet ikke har haft tid til at dele nogle af mine mange nye opskrifter med dig. Jeg har en del opskrifter på lager, så jeg kan give dig masser af inspiration og ideer til let og lækkert sommermad (når en gang sommeren kommer).
Inden jeg giver dig de første vil jeg dog dedikerer dette indlæg til en lille update om alle de dejlige bryllupsforberedelser, jeg står midt i 🙂
I sidste uge var kæresten og jeg en tur i det skønne Sønderjylland, hvor brylluppet skal stå; vi havde en masse møder og en prøvemiddag i vente.
Vi mødtes med frisør, fotograf og præsten. Det var så positivt hele vejen igennem; søde mennesker og gode møder. Det er i øvrigt første gang, at jeg har mødt en præst, der bander! Hold da op, men frisk og rar det er han 🙂
Vi skal fejre vores bryllup på det smukke Fakkelgården, der nok har en af Danmarks smukkeste beliggenheder midt i bøgeskov og med udsigt over vandet; hyggeligt og intimt.Det smukke Fakkelgården
Vi havde valgt at tage en enkelt overnatning på Fakkelgården i forbindelse med vores prøvemiddag. Det gav os tid og ro til at gennemgå de sidste (og mange) detaljer med den gode Harald, der arbejder på Fakkelgården og holder styr på vores bryllup. Vi tjekkede ind onsdag eftermiddag og allerede ved indtjekning blev vi ekstra glade; opgradering til suite; skønt 😀Den smukke udsigt fra suiten og i øvrigt fra alle værelserne 🙂
Vi mødtes med Harald og begyndte gennemgangen af min meget, meget, meget lange liste over ting, jeg havde brug for, at der skulle blive styr på. Imens prøvesmagte vi rødvin og mousserende vin til festen. Efter tre timer var vi alle helt trætte i hovederne af at snakke servietter, duge, blomster, bordopstilling, mad, vin, reception og et utal af andre store og små ting.
Et hurtigt bad og tøjskifte i den lækre suite og vi returnerede til gendarmstuen til en velkomst drink og en skøn lille snack; forskellige små pølser, hjemmelavet flæskesvær med asiatisk krydderi og et vagtelæg a la solæg; lækkert 🙂Lækker snack i dejlige omgivelser; en god appetit vækker
Prøvemiddagen får du ingen detaljer om, det må vente til efter brylluppet, men den var god, den var rigtig god. Den var faktisk så god, at jeg sagde, at jeg aldrig mere ville lave mad igen. Det var himmelsk lækkert og sikke en service! Tjenerne havde styr på vinene; oprindelse, druerne, vingården, vinbonden og der var intet at være i tvivl om. Vi hyggede over maden i tre timer og for hver ret nåede vi en tand tættere på himlen, suk det var lækkert 🙂
Efter middagen, der inkluderede lidt mere vin prøvesmagning og en lettere beruselse, gik turen retur til suiten til en god nats søvn.
Om morgenen, efter et skønt bad med massagebruser og dejligt varmt vand, var der morgenmad. Fakkelgårdens morgenmad er ikke som alle andre steder. Du har sikkert, ligesom jeg, prøvet et utal af hotel morgen buffeter, med røræg, slattent bacon, kedeligt brød og alverdens halv fabrikat af marmelader og andet.
Sådan er Fakkelgårdens morgen komplet ikke. Det er lækkert til den mindste detalje; stempelkaffe (du får kun stempelkaffe der – I like), juice i små patentflasker, hjemmebagt brød, hjemmelavet marmelade, hjemmelavet honning og hjemmerøget laks – ååhhh jeg kan stadig smage den kødfulde og mildt røgede laks, der blev serveret med en skøn creme af rygeost og kvark, mums.Lækker morgen komplet; yoghurt med solbærkompot, frisk frugt og skøn juice, mums
Der bliver serveret forskellige oste og pølser; altså salami af den gode slags med meget kød og lidt fedt.Den vidunderlige røgede laks med den lækre creme og andet godt, mmmhhh
Små glas med yoghurt og solbærkompot med hjemmelavet muesli til, frisk frugt i små skåle lige til at hapse og en lille støbejernspande til hver med et par vagtelspejlæg, en rigtig god krydret mini pølse og en skive ultratynd og perfekt stegt bacon.Smukke vagtelæg med lækkert tilbehør og dårlig billedkvalitet 😉
Kæresten fik også en havregrynsmuesli med flødeskum; det fik jeg ikke på grund af min fløde allergi. Hvilket de også er meget opmærksomme på ved Fakkelgården; alt maden laves uden fløde, grundet min allergi. Det vender jeg lige tilbage til.Dejligt med hjemmebagt brød 🙂
Fakkelgårdens morgen komplet var yderst delikat og lækker. Det var en fornøjelse at spise alle disse skønne lækkerier fra morgenstunden og alle dine sanser var i fuldt firspring; duftene, smagene, synet, lyden af kaffen, der hældes i koppen og roen…. ahhhh… Hvis jeg var millionær flyttede jeg ind på Fakkelgården, bare lige for en tid 😉Hyggeligt og rart – opdækning til morgen komplet
Tjenernes service og opmærksomhed var lige så perfekt om morgenen, som den var om aftenen. Vores første kande kaffe var ikke helt i orden; filteret i kanden var utæt, så vores kopper var lidt grumset inden i. Lynhurtigt fik vi en ny kande kaffe og to nye kopper, og en undskyldning, som egentlig var unødvendig, da det ikke var tjenerens skyld – men vi satte pris på den.
Et af de største plus ved Fakkelgården, og der er mange, er, at da jeg gjorde opmærksom på min flødeallergi, blev det ikke mødt med et: “hmm, hvad gør vi så og det gør det jo ikke let”. Nej det blev mødt med et: #Spændende, sikke en udfordring” og et stort smil – fantastisk 😀
Jeg glæder mig så meget til at give dig en fuld anmeldelse af maden, opholdet, servicen; simpelthen hele pakken, fra Fakkelgården, når vi kommer på den anden side af vores bryllup. Det lover godt 😀
Efter sidste uges travle kalender med alle de mange forberedelser, er vi nu snart i hus med alle forberedelserne; der mangler stadig nogle ting/opgaver, men det er små ting i forhold til sidste uge og det er skønt 🙂 Jeg glæder mig over alle disse forberedelser, det gør forventningens glæde endnu bedre 🙂
Mit næste indlæg inkluderer en ny opskrift, det lover jeg dig 🙂