Black Magic kage med chokoskum

Black Magic kage med chokoskum

Black Magic kage er blevet en ret populær kage og jeg har selvfølgelig også eksperimenteret med den populære kage i mit køkken. Min Black Magic kage er med chokoladeskum og den er ultra moist, lækker og velsmagende.

Black Magic kagen er både meget nem og hurtig at lave. Du skal dog huske, at bage den ca. 3-4 dage, førend den skal nydes. Da den skal have tid til at sætte sig i køleskabet.

Jeg har smagt flere varianter af denne populære kage og jeg har fået en opskrift af en veninde. Jeg var dog aldrig 100% glad for smagen, da jeg syntes, der var en bismag af natron i den færdige kage. Jeg har derfor eksperimenteret og er nået frem til en kage, som er lige som den skal være. Den var også et stort hit ved mit smagspanel.

Til en bradepande på 20 x 30 cm skal du bruge:

50 g usødet kakao

150 g hvedemel

200 g sukker – jeg bruger almindelig hvid sukker og ikke rørsukker i denne opskrift

2,5 tsk. bagepulver

2 tsk. vaniljeekstrakt – alternativt 2,5 tsk. vaniljesukker

1 knivspids fint salt

1 stort æg fra en glad høne

1,5 dl. kold kaffe

1,5 dl. sødmælk

0,6 dl. rapsolie – ikke koldpresset, bare en ganske almindelig rapsolie

Til chokoskummet skal du bruge:

2,5 dl. piskefløde eller cremefine til piskning – jeg bruger altid cremefine

25 g. usødet kakao

55 g. sukker – bare brug den almindelig hvide sukker

1,5 tsk. vaniljesukker

Friske bær til pynt

Tænd ovnen på 175 grader – ikke varmluft. For en bradepande med bagepapir – jeg krøller altid mit bagepapir sammen inden jeg bruger det i bradepande, så skøjter det ikke rundt i formen.

Bland alle de tørre ingredienser i en mellemstor skål. Bland æg, kaffe, mælk og olie i en mindre skål eller kande og rør det sammen. Hæld væskeblandingen sammen med de tørre ingredienser og rør dejen sammen med et piskeris. Den skal bare lige samles.

Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i ca. 25 min. Tjek med en kødnål om kagen er færdig. Hænger der dej ved, skal den have lidt længere tid. Når kagen er færdigbagt, skal den køle af i formen på en rist. Når den er helt kold, pakker du den i en stor pose eller dækker formen med stanniol og sætter den i køleskabet i 3-4 dage.

Den dag kagen skal spises, skal du ca. 2 timer før servering, lave chokoskummet.

Bland alle ingredienser i en skål og pisk det sammen med en håndmikser, indtil skummet danner bløde toppe. Kom en stjerntyl i en sprøjtepose, og fyld chokoskummet i posen. Læg posen med chokoskum i køleskabet. Tiden i køleskabet får chokoskummet til at sætte sig lidt og det er bedre at få en fastere chokoskum på denne måde end ved at blive ved med at piske det.

Klargør bærrene til pynt på kagen. Alle bær klæder denne kage, så det står dig frit for at vælge blandt dine favoritter.

Tag kagen ud af køleskabet og løft den forsigtigt ud af formen og læg den på et skærebræt. Del kagen i 12 store stykker. Det er nærmest umuligt at lave mindre stykker af denne lækre Black Magic kage.

Læg kagestykkerne på det fad, de skal serveres på og sprøjt en generøs mængde chokoskum på hver kage. Top med bær. Du er nu klar til at servere den lækreste og mest moist Black Magic kage, du nogensinde har smagt.

Black Magic kagen er så lækker. Den er tilpas fugtig og svampet med en velafbalanceret sødme og smag af chokolade fra kakaoen. Kakaosmagen er på ingen måde bitter, så selv børn elsker denne variant af Black Magic kagen. Chokoskummet er sødmefuldt og sammen med de friske bær fuldender den en helt fantastisk smagsoplevelse.

Min Black Magic kage med chokoskum er simpelthen et must bake. Den må du bare prøve at bage. Du vil ikke fortryde det 😀

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.