Ristede kikærter
Ristede kikærter med masser af skønne varmende krydderier er både en skøn snack og et dejligt supplement som proteinkilde i stedet for kød eller æg, hvis du, ligesom jeg, en gang imellem gerne vil have en kødfri dag 🙂
Disse skønne ovnristede krydrede kikærter er super nemme at lave og så smager de så lækkert – jeg laver ofte en portion og bruger som snack til et glas køligt vin eller til en iskold øl – det er så meget bedre end andre knasende (og usundere) alternativer.
Til en portion skal du bruge:
1 ds. kikærter – 400 g/240 g i drænet vægt
2 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. røget paprika
1/4 tsk. chilipulver
½ tsk. fint salt
Masser af friskkværnet peber
Jeg bruger hvidløgspulver i stedet for frisk hvidløg, da frisk hvidløg branker i denne opskrift og det bliver ikke godt – tro mig, det er testet.
Du kan sagtens skrue op og ned for mængden af hvidløgspulver, røget paprika og chilipulver – denne dosering passer mine smagsløg og jeg har prøvet både at justere op og ned for alle tre og ender altid tilbage til ovenstående mængde af de tre krydderier.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på en bageplade eller ovnens rist – jeg bruger oftest sidstnævnte, da jeg synes, det fungerer bedst.
Åbn dåsen med kikærter og dræn væden af i en si. Giv dem et kort skyl under den kolde hane, ryst sien let et par gange og kom dem op i en skål. Den mængde/smule væde, der hænger ved, gør brug af eks. olie overflødig, da krydderierne klæber til de fugtige kikærter.
Kom alle krydderierne op i skålen og vend godt rundt med en ske. Fordel de krydderidækkede kikærter på bagepapiret, husk at skrab de krydderier, der sidder fast i skålen, med ud over kikærterne.
Bag kikærterne midt i den varme ovn i 20-25 min – vend rundt i dem et par gange undervejs.
Hvis du bager dem i ca. 20 min, har de stadig en mushy konsistens og det foretrækker jeg nogle gange, eks. som drys på en salat. Bager du dem i ca. 25 min. bliver de mere sprøde, men stadig lidt mushy indvendig, og sådan plejer jeg at lave dem, når jeg bruger dem som snack.
Bager du dem i længere tid, bliver krydderierne for brændte i smagen og det samme gør kikærterne synes jeg.
Lad de velduftende kikærter køle lidt af på en bagerist, når du har haft dem i ovnen i den tid, du synes, der passer for dig. Spsi dem som de er til et glas godt og køligt vin eller en iskold øl på en varm sommerdag – så skønt 🙂
Du kan også bruge dem som drys over en lækker salat, f.eks. min lune Middelhavssalat eller min sprøde Blomkålssalat – det smager så godt!
Jeg elsker de her ovnristede krydrede kikærter – deres skønne komplekse smag og fantastiske konsistens, uhm. Det første du smager er snerten af røget paprika og så sniger noter af hvidløg sig ind på din tunge og dine smagsløg ryger helt til himmels, når chilien udøver sin stærke magi, alt sammen komplimenteret af den svage strejf af salt og kikærternes egen delikate umami note – en ualmindelig skøn og lækker snack.
Jeg er fan!