Antipasto salat

Antipasto salat

Antipasto salat er den perfekte sommerret på en varm sommerdag, når appetitten ikke er så stor. Den kan både spises som forret og som hovedret. Du kan sågar nyde den til frokost sammen med gode venner og en god flaske kølig vin til.

Antipasto salaten er både delikat i smag og udseende og så er den virkelig let at lave.

Hvis du vil servere den som frokostret eller som hovedret, kan du med fordel servere lidt godt brød til, f.eks. mit italienske koldhævede grovbrød 🙂

Til to personer som frokost/hovedret eller til fire personer som forret skal du bruge:

2 store håndfulde frisk, skyllet og tørret rucola

1 stor moden nektarin – du kan også bruge en fersken (ikke donught fersknen)

1 kugle bøffel mozzarella – kan du ikke skaffe bøffel mozzarella, kan du bruge en god almindelig mozzarella

4 skiver god parmaskinke

3 tsk. basilikumpesto – en god købt variant kan også bruges, hvis du ikke har tid til at lave din egen

6 tsk. god jomfru olivenolie

Bland pestoen med olivenolien i en lille skål.

Dræn væden fra mozzarellaen.

Skyl nektarinen og skær den i tynde både.

Fordel rucolaen på et stort fad – gem en lille smule. Riv mozzarellaen i mindre stykker og fordel ovenpå rucolaen. Læg skiverne af parmaskinke lidt tilfældigt ovenpå rucola og ost og fordel de smukke solgule både af nektarin imellem skiverne af skinken, rucolaen og osten. Dryp til sidst lidt af pestodressingen over og server resten i skålen ved siden af.

Server denne lækre antipasto salat som den er eller med lidt lækkert koldhævet italiensk grovbrød til.

Antipasto salaten er virkelig en fryd for øjet og for ganen. Farverne er smukke og smagene er sublime sammen. Rucolaens let bitre note klæder den kødfulde parmaskinke og den milde ost og nektarinen tilfører både sødme og syrlighed til salaten. Hele retten samles af den lækre pestodressing, der indeholder alle fem grundsmage.

En virkelig skøn sommerret, der imponerer med sit udseende og som tager under ti minutter at lave – lige en ret for mig på en varm sommerdag, hvor lysten til lange stunder i køkkenet eller ved grillen ikke lokker og hvor appetitten ikke er så stor.

Mine veninder elsker denne salat og den er blevet et fast indslag på min sommermenu 🙂

Buon appetito! 🙂



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.